Кметът на Несебър съобщи новите треньор и президент на клуба от Б група
Кметът на Несебър съобщи новите треньор и президент на клуба от Б група / netinfo

Вече няколко дни в Несебър се носят слухове за смяна на наставника, който оглавява тима. Най-изненадващо за мнозина, на поста старши треньор се завръща Николай Русев – Джангъра, който ще замени настоящия такъв Панайот Горов.

Странното в тази ситуация е, че отборът върви добре и наистина няма причина за треньорска рокада, но тя ще се осъществи. „Делфините” имат и нов президент. Това е Валентин Жеков, който ще изпълнява тази функция до провеждането на общо събрание, научихме от кмета на община Несебър Николай Димитров.

- Г-н Димитров, как ще коментирате твърденията, че Вие сте назначил за старши треньор в ОФК Несебър Николай Русев?

- Аз нищо не коментирам. Футболният клуб си има нов президент и до провеждането на общо събрание той се казва Валентин Жеков. Те си определят кой ще е старши треньор. От тях знам, че това е Николай Русев.

- Все пак отборът върви добре, има шансове за “А” група, тази смяна е някак изненадваща...

- Отборът вървеше и когато Русев го смениха. Всеки един треньор си знае, че винаги неговата работа е временна.

- Настоящият треньор Панайот Горов обаче твърди, че няма намерение да разтрогва своя договор. Как ще се процедира в този случай?

- Ще му платим неустойката, като не иска да разтрогва. Той не е първият треньор, който си заминава предварително. Аз също съм провел разговор с него. Едно говорихме, той по медиите друго говори. Проблемът си е негов. Навремето аз също смених Николай Русев, когато бях президент на клуба. За хубаво или лошо правим промени.

- Оптимист ли сте за бъдещето на несебърския футбол?

- Оптимист съм, разбира се.