Инспектират стадион „Спартак” в четвъртък, всички изисквания са изпълнени
Инспектират стадион „Спартак” в четвъртък, всички изисквания са изпълнени / netinfo
Представители на Лицензионната комисия, Изпълкома на БФС, ДАМС, полицията и общината ще направят втори оглед на стадион „Спартак” в четвъртък, съобщиха от пресслужбата на клуба. Инспектиращите ще проверят дали от Ръководството на отбора са изпълнили предписанията, направени преди месец и дали спортното съоръжение отговаря на изискванията на футболната ни централа за провеждането на официални срещи през сезон 2008/2009.

За по-малко от 30 дни бяха изпълнени всички изисквания на лицензиращия орган. Зад трибуните на стадион „Спартак” е поставен задължителният предпазен парапет. Седем охранителни камери ще следят какво се случва в района на спортното съоръжение. Те обхващат съдийската стая, съблекалните на домакини и гости, фоайето и залата за пресконференции, служебния вход и паркинг, зоната от съблекалните до тунела и самия тунел.

Супермодерни въртящи се камери ще следят какво се случва по трибуните на стадиона. Цялата информация от инсталираните камери ще се записва и при нужда записите ще се предоставят на контролните органи в БФС или на полицията. Оборудването е инсталирано в стая за видеонаблюдение, където ще работи специално обучен служител на клуба. Чисто нов сгъваем тунел ще отвежда съдийската бригада и футболистите от двата тима директно до терена.

Тревното покритие на стадион „Спартак” е значително подобрено и от ръководството на клуба смятат, че проверяващите ще останат доволни от състоянието на терена. В близост до съблекалните е изградено специално помещение за допинг-контрол. Делегатите на БФС, които ще получават наряди за домакинските срещи на „Спартак”, ще разполагат със самостоятелен кабинет, с всички необходими комуникации. За нуждите на полицията е обособено помещение за нарушителите на реда по време на футболните срещи.

В трите съблекални е извършен основен ремонт, като тази, която е предназначена за гостуващите тимове е значително разширена. Всички сектори, редове и седалки на стадиона са номерирани. Основна заслуга за това имат верните привърженици на „соколите”, които отделиха от почивните си дни и помогнаха.

До началото на първенството ще бъде завършен ремонтът на козирката и официалната ложа.