Хуанде Рамос вече не иска Бербатов
Хуанде Рамос вече не иска Бербатов / netinfo
След последните неприятности, които сполетяха Димитър Бербатов, най-после се появи нов нюанс около евентуалния трансфер на звездата на Тотнъм в Манчестър Юнайтед. Този път той идва от страна на наставника на „шпорите”, който най-вероятно вече мисли как да се отърве от капитана на българския национален отбор.

Според английския таблоид „Сън” Хуанде Рамос вече се е обърнал към шефа на клуба Даниел Леви с молба сагата около Бербатов да приключи.

Въпреки нежеланието на ръководството на Тотнъм, е напълно възможно шефовете на клуба да се съгласят с последното предложение от страна на сър Алекс Фъргюсън (25 милиона паунда), за да се отърват от Димитър Бербатов. Като заместник на българина пък се спряга играча на Аякс Клаас Ян Хунтелаар.

Мениджърът Хуанде Рамос вече е взел решение, че няма начин българският нападател да се върне в състава, особено след разговора, който е бил проведен вчера между треньора, членовете на Управителния съвет и самия играч.

Бербатов е бил глобен с 45 хиляди паунда, заради това, че не е бил готов за игра срещу Съндърланд (1:2). Самият футболист пък за пореден път е дал ясно да се разбере, че предпочита да продължи кариерата си на „Олд Трафорд”. Нападателят остана извън групата на своя клуб в събота, а малко след това Рамос заяви, че всичко трябва да се изясни преди изтичането на трансферния прозорец.

Манчестър Юнайтед обаче ще може да си осигури Бербатов, само ако Даниел Леви изтегли жалбата си, която подаде заради "използването на непозволени средства" от страна на „червените дяволи”, за да си осигурят услугите на българския капитан.

Според „Сън” английският шампион има намерение да предложи четиригодишен договор на Бербатов и 90 хиляди паунда седмична заплата.

„Ако Бербатов си тръгне, ще ни трябва известно време, за да му намерим заместник. Ние искаме да имаме най-добрия централен нападател и можем да го постигнем. За първи път изпадам в подобна ситуация като треньор и истината е, че това е наистина необичайна ситуация”, сподели Хуанде Рамос.

„Ако през седмицата Бербатов работи усърдно, то той ще играе в следващия мач. Ако ли не – няма”, каза още наставникът на „шпорите”.

Изданието обаче допълва, че Рамос се надява тази ситуация да не продължи дълго и да се освободи от звездата на тима по-бързо.

Бившият наставник на Севиля вече е набелязал нова цел – играч, който да замени Бербатов. Това е нападателят на Аякс – Клаас Ян Хунтелаар. Другият вариант пред „шпорите” е играчът на Уигън Емил Хески.