Феновете на Ботев плюха на призива на играчите при хикса с Мездра
Феновете на Ботев плюха на призива на играчите при хикса с Мездра / снимка: Gong.bg, Ралица Караджова
Локомотив Мездра изпусна да победи Ботев Пловдив на собствен терен в мача от 6-я кръг в А група, завършил 0:0. Срещата, освен с множеството пропуски на домакините, ще бъде запомнена и с порцията зулуми, които сътвориха феновете на гостите.

Въпреки че вчера играчите на „канарчетата” отправиха официален призив към привържениците на тима да спрат с расизма и вандалщините, които костваха три точки на пловдивчани, феновете към средата на второто полувреме на срещата в Мездра започнаха да рушат стадиона на домакините, изпочупиха металния надпис в сектора на гостите, както и емблемата на „железничарите”.

След началото на втората част феновете на Ботев изсипаха дъжд от бомбички от сектора на гостите, като децата носещи топката бяха изтеглени, а стражът на Ботев Славчо Тошев, който също на няколко пъти попадна в обсега на пиратките, трябваше да си носи топката сам през почти цялото второ полувреме.

Срещата започна с натиск на домакините, а играчите на Костадин Ангелов не можеха да се ориентират. В 8-та минута дойде и първото отлично положение за Локомотив, когато Илиев, след корнер стреля по посока на вратата на Тошев, но шутът му излезе на сантиметри от вратата на Ботев. До края на първата част, състезателите на Георги Тодоров направиха още няколко пропуска и на почивката можеха да съжаляват за нулевото равенството.

През втората част картината на терена не се промени, а едно от най-чистите положения за домакините дойде в 83-та, когато Да Силва проби по крилото, подаде към Симонович, но последният не успя да нацели топката и пропусна да даде преднината за „железничарите”. В даденото пет минутно продължение на срещата, Пажин и компания треснаха и гредата на Тошев, но в крайна сметка не успяха да стигнат до гол.

След нулевото равенство Локомотив Мездра заема 5-то място с актив от 10 точки, а Ботев е на последното с 0 точки.