Болтън с живителен успех
Болтън с живителен успех / netinfo
В мач от 35-я кръг на Премиършип Болтън победи с минималното 1:0 като гост отбора на Мидълсбро. След тази победа Уондърърс излязоха от зоната на изпадащите, където вече се намира Бирмингам.

Домакините започнаха по-добре мача и имаха две възможности за гол чрез Тунчай и Афонсо Алвеш, но двамата нападатели пропуснаха.

През второто полувреме Мидълсбро отново имаше предимство, но нападателите в „червено” така и не успяха да се разпишат във вратата на Болтън.

В 61-та минута Гари Кейхил намери Гавин МакКан, който с премерен удар отбеляза единственото попадение в срещата.

Фулъм загуби като домакин с 0:2 от Ливърпул. В 17-та минута Лукаш Лейва подаде на Джърмейн Пенант, който с хубав удар се разписа в мрежата на Келър. В 70-та минута Пенант подаде на Крауч, който оформи крайния резултат в срещата.

Уест Хем победи доста измъчено с 2:1 последния в класирането Дарби Каунти. Домакините поведоха в 20-та минута, след като МакКарни подаде на Замора, който преодоля Лийкок и накрая прати топката в мрежата на Рой Керъл.

В 37-та минута Замора подаде на Нобъл, който прати топката за втори път в мрежата на Керъл, но голът бе отменен заради засада на халфа на Уест Хем.

В 65-та минута Гали центрира от корнер, а в наказателното поле на домакините Миърс се оказа най-съобразителен и прати топката във вратата на Робърт Грийн, а по този начин изравни резултата.

В 77-та минута Люнберг и Нобъл си размениха няколко паса, след което топката бе пратена в наказателното поле на Дарби Каунти, където от въздуха Карлтън Коул донесе победата за „чуковете”.