Австрийци обвинили Шарапова в разврат
Австрийци обвинили Шарапова в разврат / netinfo

Организаторите на тенис турнира в Линц (Австрия) в края на октомври, който бе спечелен от Мария Шарапова със 7-5, 6-2 на финала срещу сънародничката й Надя Петрова, обвиниха руската шампионка в разврат.

Въпреки че 19-годишната блондинка стана победителка по безапелационен начин, тя не бе пожалена от местните организатори, съобщава руската преса. Те я взеха на прицел още при вечерта на откриването, преминала с коктейл под надслов "Нощ на звездите". Там поведението и облеклото на Маша, появила се с къса рокличка, били подведени под остра критика, обоснована с тезата, че "Шарапова нарочно набива на очи сексуалност и прекалено демонстрира дългите си крака".

Дори и след крайния успех на блондинката, оценката на организаторите продължила да кръжи около облеклото на Мария, а не около спортните й постижения. "Не очаквах, че Австрия е толкова сухарска страна", сподели шампионката на тръгване. "В Америка и Русия се радват на появата ми и на екипите ми. Така или иначе ще продължа да нося това, което ми харесва". Това обаче не е понижило самочувствието на Шарапова на последвалия "Мастърс" в Мадрид в началото на този месец.