Анчелоти спокоен за мача с Юве, няма нищо против завръщането на Шева
Анчелоти спокоен за мача с Юве, няма нищо против завръщането на Шева / netinfo
Наставникът на Милан Карло Анчелоти изрази увереността в силите на неговите момчета преди дербито с Ювентус утре, като добави, че с удоволствие би приел Андрий Шевченко отново в състава си.

Спецът знае, какво голямо напрежение тегне върху „росонерите” от очакваните три точки от срещата със „старата госпожа”, които ще бъдат решаващи в борбата за място даващо право на участие в Шампионската лига догодина.

Евентуална загуба на Милан утре, би циментирала Юве на третото място, а и би оставила световните клубни шампиони на голяма дистанция от четвъртото място в класирането.

Ювентус играе много силно в последно време, но ние сме длъжни да спечелим трите точки утре”, започна италианският треньор.

Бианконерите” показва много агресивен стил, компактен и добре организиран, като разполагат и с опита на шампионите в състава”, добави той.

„Със сигурност ще се получи голяма битка. Ние обаче се развиваме като тим, успяхме да се преоткрием в срещата с Каляри. Ще градим върху това. Видях духът, които ни трябва, а играчите ми показват добри знаци”, коментира още Карлито.

Раниери свърши отлична работа и успя да възстанови отбора, след една година в Серия Б. Дел Пиеро пък си върна старата невероятна форма и мисля, че заслужава своето място в италианския национален отбор за Евро 2008”, каза още той.

Спецът заяви, че не би се противопоставил срещу евентуално завръщане на Шева на „Сан Сиро”.

„Сигурно е забравил италианския и затова иска да се върне в Милан”, пошегува се Анчелоти, но добави „Не, сериозно, останах с впечатлението, че наистина иска отново да сложи нашия екип. Никога не съм казвал, че Пато и Шева не биха могли да играят заедно, както не са точни информациите, че не го искам в отбора. Може да се върне и да бъде доста полезен.”

„Ситуацията с Роналдиньо също е доста интересна. Ще бъде съвсем нов тип играч за нас – нещо между халф и нападател. Искам да кажа, че каквото и да реши клубът по отношение на трансферната политика, ще бъде в хармония с желанието на старши треньора”, завърши Карло Анчелоти.