Поредна акция за купен вот се провежда в Сливенско, съобщиха от полицията.

Тя се провежда в момента на територията на две сливенски села - Чинтулово и Селиминово. Осъществява от служители на Районно управление-Сливен и сектори „Противодействие на икономическата престъпност”, „Противодействие на криминалната престъпност” и „Специални тактически действия” към ОД на МВР-Сливен.

Поредна мащабна акция за купуване на гласове в Сливенско (СНИМКА)

Целта е минимализиране на условията за извършване на престъпления срещу политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност. На база анализ на ОД на МВР тези села са определени като рискови.

Полицията работи по постъпили сигнали и оперативно придобита информация. Извършват се проверки за незаконна лихварска дейност, инспектират се търговски обекти, проверяват се случаи на опростен дълг срещу гласуване, както за приключилите избори, така и за предстоящия вот.

ОД на МВР-Сливен

На етапа екипите проверяват 12 обекта, сред които - частни имоти, магазини, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. Инспекциите обхващат документи, тетрадки за продажба на вересия, както и нерегламентирана продажба на акцизни стоки. Съставени са протоколи за предупреждение по ЗМВР на четирима местни лидери, лица от криминалния контингент и превозвачи. 

До момента са проверени 47 превозни средства и 68 лица. Съставени са 12 актове и фишове за нарушения.