Четирима души са задържани
Четирима души са задържани по подозрение за купуване на гласове в Симеоновград, съобщиха от полицията в Хасково.

Министър Бойко Рашков следи на място действията на органите на реда и се очаква по-късно да оповести детайли от акцията. 

"Извършват се доста активни действия. Образувани са досъдебни производства и има задържани лица. В Симеоновград е задържано лице, което е съпруг на кметицата на града и нейният син. Открити са връзки на този човек с други лица, ангажирани с плащане на гласоподаватели", заяви Рашков. 

По думите му е открита голя сума пари, както и оцветени списъци.

"В множество други населени места са извършени действия, които са довели не само до образуване на досъдебни производства, но и задържане на лица и разпит на някои от свидетелите пред съдия", добави министърът на вътрешните работи.

"В Любимец има два адреса от снощи, които са проверени и са установени обитатели, които са свързани с изборния процес. Там при претърсване са открити 75 хил. лв., половин кг злато и множество ценни предмети. В друг дом са намерени 65 хил. лв. и са задържани двама мъже и са арестувани двама души", каза още той.

"Работи се изключително активно и мисля, че в следващите дни обществеността ще бъде информирана допълнително за още множество подобни случаи", коментира Рашков.

Започва полицейска операция срещу изборни нарушения

От ОД на МВР-Хасково потвърдиха също така, че са били намерени списъци с лични данни на избиратели и големи суми пари.

Списъците с имена на избиратели са с данни от 2019 година, когато имаше избори за ЕП. Част от тях са от Симеоновград, както и близките села.

В един от списъците са отбелязвани имена, като за всяка политическа партия маркирането е ставало с различен цвят.
БТА