В следващите дни в цялата област ще има засилено полицейско присъствие
Провежда се акция срещу купуването на гласове в Сливен.

На брифинг пред медиите главен инспектор Димитър Кикьов разкри повече подробности за специализираната полицейска операция.

Хванаха наркопласьор във Варна, търгувал с гласове за изборите на 4 април

Тя се провежда под ръководството на директора на ОД на МВР и е на територията на цялата област, както и в квартал "Надежда", селата Тополчане и Селиминово.

БГНЕС

След направен анализ властите са преценили, че това са рискови места. "Насочили сме вниманието си към търговски обекти, които нямат съответните документи. Част от дейността си прикриват с даване на стоки на версии, имат данни на жителите на населените места и това може да се използва за престъпна дейност", обясни Кикьов.

ОД на МВР-Сливен

Той допълни, че не може на този етап да разкрие подробности дали на адресите, които се проверяват живеят криминално проявени хора. "На един от адресите е иззета тетрадка с данни на много лица и съответно суми. Те са предимно малки - от 5 до 100 лева", каза още инспектор Кикьов.

Задържаха жена за купуване на гласове в Бургаско

"Работата ще продължи и във времето. В момента има и служители на Областна дирекция по безопасност на храните, които са на другите обекти, тъй като проверките са насочени не само за версиите, а и за стоките, които се предлагат, имат ли самите обекти касови апарати и регистрирани ли са в общината", обясни Кикьов.

БГНЕС

Той допълни, че се предприемат предварителни превантивни мерки, за да се предотврати евентуална престъпна дейност. "В момента имаме две задържани лица, но те са във връзка с други престъпления", каза Кикьов.

БГНЕС

Прокуратурата е уведомена за провеждането на акцията. В следващите дни в цялата област ще има засилено полицейско присъствие.