/ iStock/Getty Images
Старите играчи в различните онлайн казина вероятно вече са забелязали, че не могат да изтеглят печалбите си без предварителна верификация на акаунта. Защо популярните и най-използвани букмейкъри в България изискват от потребителите да предоставят личните си данни и възможна ли е злоупотреба с подобна информация?

Кога онлайн казината изискват верификация на акаунта

Всеки нов играч, който иска да залага с реални пари и да получава печалби, непременно предварително трябва да направи регистрация в платформата на лицензираните оператори. Това ще му помогне да получава своите бонуси и да се възползва от тях в различните предлагани в сайта на компанията видове безплатни игри.

Когато дойде моментът за изтеглянето на печалбата от съответното онлайн казино, вие ще трябва да удостоверите, че сте пълноправен гражданин на страната, навършили сте пълнолетие и стоите зад този акаунт.

Защо се налага попълване на лични данни

Малка част от играчите на съвременните онлайн казина знаят, че подобни компании са най-лесният инструмент за пране на пари. В битката с това беше взето решение, преди изплащане на печалбите, клиентът да се идентифицира, което позволява на операторите в индустрията да познават по-добре потребителите си. Както вероятно знаете, непълнолетните български и чуждестранни граждани не могат да посещават подобни сайтове, да правят залози с реални пари и изобщо дори да играят такива развлекателни игри.

Този ход на онлайн казината предизвика притеснението на повечето стари и нови играчи относно възможността за злоупотреба с личната им информация. Поради това много хора се отказаха да играят, а други продължиха, но голяма част от тях си задават различни въпроси, свързани с безопасността.
 


Възможна ли е злоупотреба с конфиденциална информация


На фона на засилена киберпрестъпност в ХХI век, притесненията относно сигурността на личните данни все повече се засилват. Ние съветваме всички нови и стари играчи да предоставят конфиденциална информация само на утвърдените и лицензирани в страната букмейкъри. Ето какви са предимствата, поради които трябва да заложите на сигурна платформа:

● подобни оператори са контролирани от НАП;
● такива компании носят пряка отговорност за сигурността на клиентите си;
● използват най-съвременни технологии от последно поколение за защита на сървърите си;
● при възникнал проблем биха съдействали за разрешаване на случая.