/ Дарик Кюстендил
Коалиция „БСП за България“ откри официално кампанията си за местни избори в община Кюстендил. В препълнената зала на читалище „Братство“ се представиха кандидатите за общински съветници, които са с номер 56 в бюлетината, кандидатът за кмет Здравко Милев. Гости бяха народният представител Валери Жаблянов, Георги Свиленски, член на изпълнителното бюро на БСП, Даря Василева, политически организатор за област Кюстендил.

Дарик Кюстендил

Водач на листата е председателят на Общинския съвет на БСП Росен Димитров - машинен инженер, следван от Атанас Гергинов, който е финансист от Гражданската квота, д-р Лилия Чингарска - известен невролог, Йордан Тодоров - адвокат. Следват Невена Панчева - агроном и Лилия Евтимова-Алексиева - филолог и говорител на БСП.
На седмо място е Бойко Клечков - финасист, следван от Елена Йовчева - публична администрация, Христо Цуцумански - експерт по национална сигурност и Асен Младенов - инженер.

Дарик Кюстендил

В листата са включени още Димитър Соколов - треньор по футбол, Тошо Мухтанов, бивш депутат от 36-то Народно събрание, Даниел Испорски - бизнесмен от Гражданската квота, Биляна Попова - поетеса, Григор Велинов - частен бизнес, Севдалин Атанасов - инженер, природозащитник и общественик, Страхил Данчев - представител на Гражданската квота.

„Ние можем съвсем спокойно през следващите 4 години да управляваме община Кюстендил и да участваме в нейното развитие. Като председател на Общинския съвет на БСП винаги съм се стремял да издигам ролята на БСП на една добра позиция сред обществото. При съставяне на листата първо съм се водел от идеята да не капсулирам партията, затова я отворихме повече и поканихме кандидати от гражданската квота. Другият важен мотив беше да влязат млади хора, с образование. В листата ние имаме и действащи общински съветници, за да могат младите да се учат от тях. Не на последно място искахме общинските съветници да бъдат със специалности във всички сфери на обществения живот и мисля, че успяхме. Решихме да водим позитивна кампания, от една страна това е добре, но от друга има неща, които не трябва да се премълчават. А именно, облигационният заем, за който никой не говори вече. Бяха изтеглени 13 милиона, после още 7, с обещанието да се направи СПА комплекс, от който после да потекат пари към община Кюстендил, което не се случи. Когато стана напечено общинските съветници и ръководството на общината пренасочиха средствата, затова ни трябва силна листа, която да пресича подобни практики“, заяви водачът на листата и председател на Общинския съвет на БСП Росен Димитров.

Дарик Кюстендил

„Откриваме кампанията за вторите избори тази година, местните, които винаги са били предизвикателство за БСП и останалите партии. Основна причина за това е, че в изборите за местна власт от една страна участват партии, от друга родове, от трета бизнесът и се получава една сложна амалгама от интереси.

Дарик Кюстендил

БСП винаги се е отличавала с това, че единствената, която се е опитвала да внесе обществения интерес в общинските дела. БСП трябва да бъде връзката в общинската власт и в националната с онзи нестихващ стремеж за справедливост в обществото, който да намери проявления и в местната власт. Нашата роля е да поддържаме тази надежда в България, явявайки се на  избори БСП винаги отива с намерението да спечели“, заяви при откриването на кампанията депутатът Валери Жаблянов.

БСП
Дарик- Кюстендил


„Кюстендил не е просто един областен център, а градът, от който ще започне промяната в България. Не случайно листата за общински съветници на БСП е с номер 56, същият е номерът на нашата листа в София, номерът на Здравко Милев е 75, със същият номер е и нашият кандидат в София. В София управлява Фандъкова трети мандат, в Кюстендил Паунов също трети. Нека сменим феодалният модел на управление, наложен от ГЕРБ в последните 10-12 години, който ограбва общинската собственост, който кара младите хора да напускат страната, а възрастните хора да не се спокойни в собственият си град“, коментира Георги Свиленски.

Дарик Кюстендил

Кандидатът за общински съветник Атанас Гергинов заяви: „Много съм развълнуван и заставайки пред вас съм с дълбокото усещане, че не съм предал доверието ви. Гледайки пълната зала се надявам на 27 да се поздравим с един нелош резултат, а защо не и с най-добрият. Тук сме хора, които сме се събрали заради идеята, заради каузата, заради червената роза, заради битката за по- добър живот в община Кюстендил. Затова гласувайте за листатата за общински съвет с номер 56 и за кмет с номер 75“, категоричен е  Атанас Гергинов.
Д-р Лилия Чингарска, кандидат за общински съветник посочи, че мисията на съветника е да бъде посредник, да пренася проблемите на хората до администрацията на Кюстендил , да се бори с ум и сърце за реализацията на идеите си."Затова е важно да сме повече общински съветници, за да налагаме успешно нашите идеи.Гласувайте с номер 56 за листата за общински съветници и със 75 за кмет на община Кюстендил", обобщи д-р Чингарска.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!