Български социалдемократи
Български социалдемократи / Пресцентър Български социалдемократи
Красимир Костов е доказал се професионалист, отговорен човек и има проекти за довършване в община Шумен за това ПП „Български социалдемократи“ издига и подкрепя неговата кандидатура за трети мандат за кмет на  Шумен - това каза днес пред журналисти почетният председател на партията Георги Анастасов.

Той е в Шумен по повод откриването на кампанията на господин Костов и за връчване на членските карти на нови 18 членове на партията.

Български социалдемократи
Пресцентър Български социалдемократи


Призовавам всички шуменци да подкрепят с бюлетина 61 Красимир Костов за кмет на Шумен и нашата листа за съветници. Защото ние сме изключително демократична партия. Нашата организация в лицето на нейния председател Румен Русев се събра с пълно единодушие при тайно гласуване избраха г-н Костов да бъде водач на листата и кандидат за кмет на Шумен, каза Анастасов.  

Мисля, че той трябва отново да управлява града. Красимир Костов е доказал, че може да се справи с всички задачи и проблеми на Шумен. Разбира се - има и неща, които не ги е довършил и трябва да си ги довърши. Това на първо място. 

На второ място - той е изключително отворен човек. 

Председателят Адриана Христова имаше сериозен разговор с този кандидат и той отговаря на нашите изисквания - за всички българи да има доходи, за да им се гарантират пет неща. Това са дом, храна, облекло, здравеопазване и образование. Нещо, което сме наложили в социалистическия интернационал, допълни почетният председател на партията.  

Български социалдемократи
Пресцентър Български социалдемократи


Очаквам една сериозна конкуренция на тези избори. Ще ми се да опровергаем, че ще има забиване на ножове и вадене на кирливи ризи, каквито започнаха да се вадят на някой места. 

Надяваме се на втори тур да се осъществи една конфедерация на всички леви сили, не само в Шумен, но и в България. 

Промяна задължително трябва да има - трябва да си като кон с капаци, за да не го кажеш. Промяна трябва да има към честни избори. 

Българските социалдемократи сме първите, които имаме договор с избирателя. Всеки наш кандидат - кмет или общински съветник, поставя няколко основни тези, които ще защитава по време на своя мандат. И казва - ако не изпълним тези задачи - ще подадем оставка и ще напуснем. 

Веднага ще поискаме оставката на някой, който не изпълни обещанията си, категоричен бе Анастасов и добави - ще излезем с палатки пред дома му, за да видят всички, че е лъжец. 

За мен освен победа няма нищо друго - кметът да е първи и мнозинство в съвета, каза още той. 

Български социалдемократи
Пресцентър Български социалдемократи

Анастасов имаше няколко неща, които иска да каже на новите членове на партията и използва случая.  

Първо - да се гордеят, че са български социалдемократи и са потомци на Янко Сакъзов.

Да следват заветите на д-р Дертлиев и да се гордеят с това, което ние сме направили.

Сега всички говорят за еднакви минимални работни заплати. Първият, който го каза, има го документирано в стенограмата, 97 година, на нашия конгрес го казва моят милост. Мен тогава ме освирка и опозицията на д-р Дертлиев, даже и някои от нашите хора, че видиш ли това не било реално. Сега всички заговориха  за еднакви минимални работни заплати.

Понеже съм икономист, и колкото нескромно да звучи, аз твърдя, че съм един от най-добрите икономисти, знам много добре, че това е ненаучна фантастика да има еднакви минимални заплати. Но то трябва да стане на три пъти. Това ще им кажа. На първо място - да се намалят пет пъти между най-ниската минимална работна заплата и най-високата минимална работна заплата. На втория етап да бъде три пъти, на третия етап – еднакво. Нека първо да намалим  два пъти, тоест сега в момента е 10 пъти разликата, тоест да вдигнем два пъти минималната работна заплата да бъде реална минимална работна заплата, тоест да не се облага минимална работна заплата, защото минимална работна заплата не е 560 лв.

Тоест за тези социални неща да се борят и да се гордеят не само с историята, а с настоящето и бъдещето си.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!