Ивайло Бонев и Михайло Николич създават „Технократи“, за да дадат възможност на децата да развиват своите умения и въображение, учейки чрез технологии.

Ивайло добива опит в сферата на роботиката и технологиите във високотехнологична компания в Дания, където учи и работи. Вдъхновен от новите практики в сферата на образованието там, той решава да създаде технологично-образователен център за деца в България.

Михайло има близо 20-годишен професионален опит в технологичния сектор Съосновател е на дигитална агенция, основана в София, но работеща на международния пазар. Следвайки страстта за експериментиране, споделяне и учене, Михайло основава и пространство за споделено създаване на иновации в сферата на технологиите, науката, изкуството.

Двамата се запознават случайно и решават да обединят идеи, опит и ресурси, за да създадат център, който да учи децата за технологии и чрез технологии. Така се ражда „Технократи“.

„Технократи“ е образователен център за деца и младежи, който използва новите технологии, за да стимулира въображението на децата и да им даде разнообразни технологични и практически познания, както и умения за бъдещето.

Подобна подготовка е повече от нужна за идното поколение, тъй като технологичната революция постепенно автоматизира досегашни работни процеси. Така, уменията, които бъдещето ще изисква са свързани с умения като творческо мислене, общуване, работа в екип и критично мислене.

ПРОМЯНАТА, която искат да постигнат:

За да помогнат на децата да бъдат по-успешни в бъдеще и да развият пълния си потенциал, „Технократи“ предлагат комплексна обучителна програма, която използва технологиите като средство за отключване на нови интереси и умения. Обучават се деца между 7 и 16-годишна възраст в малки групи, които позволяват работа в екип и индивидуално внимание към всяко дете.

В курсовете по роботика, програмиране и зелена енергия младите технократи боравят практически с различни задачи, за които сами търсят решение – например как да сглобят вятърна турбина или как да конструират и програмират робот. Този процес ги насърчава да мислят творчески, да бъдат любопитни, но и търпеливи, да работят заедно. Така, програмата на Технократи постига няколко цели: да запознава децата с разнообразието от технологии, които да им служат градивно и поставя тях самите в центъра на активен образователен процес. Така, те намират поле за изява, експериментират и се изявяват в нови хоризонти.

„Технократи“ работят с няколко училища в София, провеждат и частни курсове за деца и младежи. Ивайло и Михайло имат за цел да допринесат за въвеждането на иновативни технологични програми в повече училища и да достигнат до подрастващото поколение в цялата страна. За целта разработват учебна програма, подходяща за въвеждане в образователните институции, която използва технологиите като средство за изучаване на учебни дисциплини и развитие на личностни умения. Допълнително, на базата на опита с използвания от тях хардуер, те консултират училищата и институциите как да инвестират разумно в нови технологии, за да допринесат за развитието на образователния процес.

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДАРЯВАНЕ:

Важно уточнение: Даряването не е обвързано с гласуването. Гласуването е безплатно и гласувайки, ти не извършваш финансово дарение. От друга страна, ако дариш, това няма да се отрази на резултатите от гласуването.

Ако решиш да дариш за дейността на „Технократи”, може да го направиш по два начина:

Чрез бутона “Дари”, който ще се появи в горния десен ъгъл на тази страница след като гласуваш за един от финалистите в ПРОМЯНАТА. Той ще те препрати към платформата за даряване DMS, чрез която ще можеш да дариш желаната от теб сума.
Или
Изпрати дарителски SMS с текст на латиница DMS TECH на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1). За абонати на Telenor, A1 и VIVACOM цената на 1 SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС, за абонаментни дарения стойността е 2 или 5 лв. месечно.

За контакти: www.technokrati.bg