Поп-фолк, футбол и  борба за празника на Цар Калоян
Поп-фолк, футбол и борба за празника на Цар Калоян / netinfo
След едногодишно прекъсване се възстановява отбелязването на празника на наводнената преди година община Цар Калоян. Музикални и спортни събития са включени в програмата на Калояновите дни, която стартира с първия футболен мач в Цар Калоян след потопа от 6 август 2007 година.

Футболистите от "Спартак"-Цар Калоян ще изиграят днес първия си мач в Разградската областна футболна група след като заради наводнението в общината не се включиха в миналогодишното първенство. Днес на Градския стадион ще посрещнат един от тимовете – фаворити в сезон 2007/08 – "Левски"-Подайва. От местното представителство на БФС съобщиха, че съдийската бригада на този мач ще дари хонорарите си на социално слаб възрастен жител на Цар Калоян.

Довечера на площад "Демокрация" концерт ще изнесе попфолк певицата Гергана, ще участват и местни фолклорни състави.

Утре отново на Градския стадион в Цар Калоян ще се проведе ІХ-тото издание на събора по народна борба в памет на Кара Ахмед – местен спортист, световен шампион по класическа борба за професионалисти от 1899 година. 300 борци от 40 клуба в страната ще мерят сили за Златния пояс на Кара Ахмед.

Други новини от Шумен