„Подвижна класна стая” напомня за изменението на климата
„Подвижна класна стая” напомня за изменението на климата / снимка: БГНЕС
Надуваема сфера във вид на земното кълбо с диаметър 7 метра гостува през деня в Бургас. Тя е символът на кампанията „Подвижна класна стая”. Нейни организатори са Представителството на Европейската комисия в България и фондация "Тайм - Екопроекти".

Проявата е част от общата европейска кампания "Направи промяна". Целта е повишаване на обществената осведоменост относно изменението на климата и ефективното потребление на енергия.

Посланията на кампанията бяха представени от Ръководителя нам Представителството на Европейската комисия Зинаида Златанова, а на откриването присъства и кметът Димитър Николов.

Под мотото "Вие контролирате изменението на климата" инициативата разяснява по какъв начин чрез дребни промени в ежедневните ни навици всеки може да съдейства за намаляване на глобалните климатични промени. Чрез интерактивни игри, награди и занимателни презентации се печели вниманието на децата и младите хора. За възрастните са предвидени информационни материали и дискусии на място. Сферата гостува вече в Поморие, а след Бургас ще посети още Несебър, Албена и Варна.

Други новини от Бургас