NOVA и Webit представят най-мащабното събитие за личностно и професионално развитие
Предприемачът и председател на борда на WEBIT Foundation беше гост в студиото на „Здравей, България“, за да разкаже повече за Future Forum. Мащабното събитие, организирано съвместно от NOVA и Webit, ще предостави неограничени възможности за кариерно развитие тази есен. 

„От много малък научих две неща – какво е конкуренция и какво е партньорство. От бедно-работническо семейство съм и на 7 години започнах да работя като събирах копър и го продавах на пазара. Така научих какво е предимството на едно дете. Възрастните жени, които бяха мои конкуренти, извикаха инспектора, който да провери дали мога да продавам. Но той ме хареса и ми даде съвет да намеря някой друг възрастен, който да продава на мое място. Така научих какво е партньорството. Намерих жена, която продаваше чесън и краставици и заедно създадохме продукта – таратор. Продавахме продукт, а не отделна съставка. Почнахме да продаваме двойно повече и това благодарение на партньорството. Затова Webit заедно с NOVA започнахме да правим нещо, което вярваме, че ще промени живота на много хора. Повечето хора, около 95 % живеят живота си с идеята и днес да мине, а за утре ще мислим после. Инвестираме в цял свят и от отчетите виждаме, че в следващата година до година и половина, например в телевизионната индустрия и то само в САЩ, около 650 хиляди човека от този индустрия ще останат без работа. Тук се включват филмова, музикална, гейминг и телевизионна индустрия и това е заради изкуствения интелект“, разказва за промените които предстоят в световен мащаб предприемачът.

Трябва ли да се страхуваме от бъдещето и какво да променим?

„Най-умните хора в света ползват около 14% от мозъка си. Какво прави мозъкът ни? Той слага защита и ни позволява да играем екстремни спортове или да отлагаме решения за утре. Това прави около 95% от хората неподготвени за бъдещето. Най-лошият съветник на хората в ежедневието е страхът. Страхуваме се от непознатото. Когато разберем какво ни заобикаля, ще бъдем подготвени за него“, категоричен е Русев.

„Глобалната общност на Webit и най-голямата медийна група в България – NOVA направиха това, което аз направих на 7 години. Създадохме партньорство, чрез което да постигнем много повече. Целта ни е не само да направим един форум, който ще е на 23-24 октомври 2024 година, а да променим животите на хиляди, стотици и милиони хора в България, като им помогнем да осъзнаят по какъв път трябва да тръгнат в своето лично и професионално развитие. Името на формата е Future Forum или Форумът на бъдещето и той ще дава достъп и до целия Webit. На него осъзнати и реализирани хора ще дадат стъпка по стъпка рецепта как да развиеш себе си като човек, личност и професионалист. Всичко е в нашия мозък и на събитието Future Forum ще има професионалисти, които ще помогнат на стотици хилядите българи“, споделя Пламен Русен какво ще се случи на предстоящото събитие.

Русев коментира поздравленията за Webit Summit, които се появиха на кулата на Nasdaq в Ню Йорк. Това е фасадата на храма на капиталовите пазари в света, която е със специален поздрав по случай 17-та годишнина на форума Webit. За Русев това е най-добрият пример как се изгражда в бранд една държава. 

Повече за мащабния кариерен форум, програмата и изложението можете да откриете на Future Forum.bg!