/ БГНЕС, архив
НПО ще даде стипендия от 13 000 лева на български студент
96280
НПО ще даде стипендия от 13 000 лева на български студент
  • НПО ще даде стипендия от 13 000 лева на български студент
Неправителствената организация на младите българи в чужбина Милениум клуб ще отпусне стипендия в размер на 13 000 лева на талантлив български студент, който започва обучението си наесен или вече се обучава в университет.

За стипендията могат да кандидатстват студенти от всички специалности и висши училища, а освен академичния им успех, журито ще оценява и нивото на финансово затруднение, което би попречило на бъдещото им развитие.

Стипендията за талантлив български студент беше учредена в края на миналата година, като членовете на Милениум клуб успяха да съберат сумата от 13 000 лева. Целта на стипендията е да финансира разходите по обучението на студент, който ще бъде първокурсник тази есен, или такъв, който вече е започнал да учи.

Парите могат да се използват както за заплащане на учебна такса, така и за покриване на таксата за общежитие, когато първата е заплатена. Кандидатите за стипендията трябва да подготвят мотивационно писмо, автобиография с академичните и извънкласните си постижения, академична справка и финансова декларация.

След разглеждане на писмените кандидатури, журито на Милениум клуб ще покани няколко души за онлайн събеседване.

Освен финансово подпомагане, избраният за стипендия студент ще получи и менторска подкрепа от представител на клуба, в продължение на една година, без да е задължен да участва в конкретни инициативи на организацията. Крайният срок за кандидатстване е 15 април, а документите се изпращат на адрес scholarship@millenniumclub.org.