Луиза Григорова се превъплъщава в ролята на Евридика
Луиза Григорова се превъплъщава в ролята на Евридика / Thinkstock/Getty Images
Луиза Григорова се превъплъщава в ролята на Евридика
75467
Луиза Григорова се превъплъщава в ролята на Евридика
  • Луиза Григорова се превъплъщава в ролята на Евридика

Още две нови заглавия в ашифа на Драматичен театър - Пловдив влизат в репетиционна зала. Това е нов прочит на "Антихрист" и пиесата на Сара Рул "Евридика", съобщи в интервю за Дарик директорът на театъра Кръстю Кръстев.

Драматичен театър-Пловдив продължава с програмата си която представя нов, съвременен поглед върху класически постановки. В понеделник стартира репетиционният процес на едно от най-новите заглавия в афиша на Драматичен театър - Пловдив през зимния сезон - пиесата по романа на Емилиян Станев „Антихрист".

След големия успех на едно от най-хитовите заглавия - „Нора", младата талантлива режисьорка Анастасия Събева ще се опита да съживи класическия текст, да го представи в нова светлина и да покаже какво се е променило 30 години по-късно. Идеята е да се покаже гледната точка на новото поколение и по какъв начин младите се връщат към класическите текстове, обясни директорът на театър.

В екипа на пиесата ще видим както някои от най-обичаните актьори от Пловдив, така и младите Димитър Банчев, Краси Василев и едно от най-новите попълнения в трупата на пловдивския театър - Димитър Баненкин.

Сценограф е Оги Серафимова, композитор е Асен Аврамов, а Александър Манджуков е хореограф на представлението.

Другото заглавие, чиито репетиции вече започнаха, е пиесата на Сара Рул „Евридика". Творбата е интересен поглед върху мита за Орфей и Евридика, съпоставен със съвременните отношения между хората, любовта и отговорността, живота и смъртта. Режисьор на пиесата е Стайко Мурджев, сценограф - Мариана Райчинова, музиката е на Петър Дундаков. Гост актьори в пиесата са очарователната Луиза Григорова, която ще се превъплъти в ролята на Евридика, и талантливият Дамян Тенев.

Очаква се премиерата на „Евридика" да бъда на сцената на Дома на културата „Борис Христов" в края на ноември, а „Антихрист" ще се играе на Камерна сцена през януари.

Другите две нови заглавия, които бяха представени на театралния фестивал „Сцена на кръстопът", са „Сако от велур" и „Съблечи се!".

Пловдивската публика ще има възможността идната седмица да види техните премиерни представления.

Театралната класика „Сако от велур", с режисьор Борис Панкин и участието на Кръстю Лафазанов, ще се играе на 16 октомври в Дома на културата „Борис Христов", а комедията от Джо Ортън „Съблечи се!" с режисьор Краси Ранков ще се играе на 14 октомври на Камерна сцена. Една от най-филигранните ситуационни комедии е с участието на Ивана Папазова, Радина Думанян, Алексей Кожухаров, Ивайло Христов, Троян Гогов и Венелин Методиев.

Интервюто с Кръстю Кръстев можете да чуете в прикачения звуков файл