Динамично развиващата се ситуация с COVID-19 налага промени в организацията на Конференцията „Образование от А до #. Иновативното училище“. Съобразено с новите разпоредби и противоепидемичните мерки, събитието ще се проведе на открито и с контролиран достъп в пространството пред Форум „Джон Атанасов“ при София Тех Парк този петък, 17 юли, с начален час 10:00.

Конференцията се провежда по инициатива на икономическия портал Economic.bg, телевизионния лидер NOVA, информационния портал Dir.bg и Портала на българските общини Kmeta.bg, в партньорство с най-голямата дигитална група Нетинфо и „София Тех Парк“. В тон с темата, дискусията ще бъде излъчвана и във Facebook страниците на Новините на NOVA, Economic.bg, Dir.bg и Kmeta.bg, като всички заинтересовани ще имат възможността да задават своите въпроси в реално време.

Дискусия за бъдещето на електронното образование среща експертните мнения на директори на училища, ректори на университети, представители на европейските и българските институции, както и на бизнеса, който предлага технологични решения. Участие ще вземат българският еврокомисар Мария Габриел с ресор „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на Комисията по образованието и науката при Народното събрание Милена Дамянова.

Конференцията е провокирана от ситуацията, в която нуждата от адекватно онлайн образование в условията на изолация се оказа приоритет. Какви са сценариите, които стоят пред Министерството на образованието и науката за началото на новата учебна година - ще стане ясно по време на конференцията.

Моля, поради ограничения брой места, потвърдете присъствието си на e-mail: pr@ntv.bg.