/ NOVA
Втората телевизия в класацията е с около два пъти по-нисък резултат
В последния ден от месец февруари NOVA излъчи третия епизод от най-гледаното развлекателно предаване в българския ефир – „Като две капки вода“. Според официалните данни, епизодът е гледан средно от над 1 милион зрители, а цели 2,6 милиона са проследили различни части от предаването, продължило близо три часа и половина. Това е и най-големият брой зрители, отчетен до момента за юбилейния сезон 10.

Впечатляващи са и резултатите сред най-трудната за достигане аудитория – тази в активна възраст между 18 и 49 години:

аудиторен дял
NOVA

В началото на предаването двете най-гледани телевизии са с приблизително равен резултат, но до последната минута на „Като две капки вода“ NOVA увеличава аудиторния си дял. Резултатът на втората телевизия в класацията е по-скоро обратен. Най-лоялна се е оказала аудиторията на турския сериал по bTV, докато стартиралият наскоро нов сезон на игровото риалити е с около два пъти по-нисък дял от зрителите в активна възраст спрямо лидера „Като две капки вода“. Разликата между хитовото предаване на NOVA с вечерната шоу програма и късните новини на bTV е в порядък от няколко пъти.

Като две капки вода
NOVA/Красена Ангелова

Според изтегления жребий в „Като две капки вода“, следващата седмица ще видим още удивителни превъплъщения на сцената на култовото шоу. На 7 март Анелия ще се преобрази като YLVIS, Мариана Попова като Уитни Хюстън, Краси Радков ще бъде Тодор Колев, Моню Монев ще имитира Луна, Есил Дюран ще влезе в кожата на Селин Дион, Алисия ще видим като Лейди Гага, Крисия ще бъде Майкъл Джаксън, Александър Сано ще имитира Роби Уилямс, Дарин Ангелов ще изпълни песен на AZIS, а Руслан Мъйнов ще представи Amr Diab