Хиляди са посетили досега сайт, разясняващ ролята и функциите на ЕП
Хиляди са посетили досега сайт, разясняващ ролята и функциите на ЕП / netinfo

Над 2000 уникални посещения вече има в информационния сайт www.pusniglasasi.eu само няколко дни след старта на разяснителната кампания на Министерството на държавната администрация и административната реформа „Пусни гласа си”. Теста за проверка на знанията по отношение на ролята и функциите на Европейския парламент на сайта на кампанията до момента са попълнили над 600 души.

На сайта www.pusniglasasi.eu освен краткия тест може да бъде намерена и допълнителна информация за Европейския парламент, за функциите и правомощията на тази институция и т.н.

Всеки може да зададе и допълнителни въпроси за работата на законодателния орган на ЕС. Разяснителната кампания включва още директна комуникация в осем големи града.

По два актьорски екипа във всеки град раздават листовки с информация за Европейския парламент, като младите актьори са поставени в специални прозрачни кутии, напомнящи урните за гласуване, и са облечени в блузи с мотото на кампанията – „Пусни гласа си!”.

Днес обиколката на актьорските екипи стартира от Велико Търново и ще продължи в Русе (на 3 и 4 май), Благоевград (на 4 и 5 май), Варна (на 5 и 6 май), Бургас ( на 7 и 8 май), Стара Загора (на 9 и 10 май), Пловдив (на 11 и 12 май) и София (12–18 май).

Разяснителната кампания на Министерството на държавната администрация и административната реформа се реализира по Комуникационната стратегия на Република България за ЕС. Нейната цел е да се повиши информираността на българските граждани относно ролята и функциите на ЕП и на българските представители в тази институция.