/ БГНЕС, архив
Ансамбълът на България по художествена гимнастика завоюва сребърните медали в многобоя на Световното първенство в италианския град Пезаро. Прозвището "златните момичета", използвано за поколения наши гимнастички, напълно приляга и на младия ни ансамбъл, който спечели световно сребро, но със златен отенък, съобщи Gong.bg.
 
Момичетата на треньора Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Теодора Александрова и Елена Бинева водеха дълго време в класирането със сбор от 36.950 т. Те играха в първата група, но във втората група игра основният ни конкурент Русия. Рускините показаха стабилна игра и изпревариха нашите момичета с малко, завоювайки световната титла с 37.700.
 
Трети в многобоя се класира отборът на Япония с 36.650 т., а след него останаха италианките, беларускините и украинките, които са шести в многобоя. Сребърните момичета на Световното ще имат шанса да станат и златни в неделя, когато след 14 ч. ще участват и в двата финала- на 5 обръча и на 3 топки и две въжета. В квалификациите влизаме с трети оценки и в двата финала.
Gong.bg