Годишният бал на БФБЛ набра рекордните 36 000 лв. в подкрепа на две стойностни каузи
Годишният бал на БФБЛ набра рекордните 36 000 лв. в подкрепа на две стойностни каузи / Галя Йотова

Превенцията на рака на гърдата и деинституционализацията на децата обединиха бизнес лидери

Седмият Годишен бал на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) набра 36 000 лв. в полза на превенцията на рака на гърдата и деинституционализацията на децата. Над 120 гости присъстваха на елегантното събитие, което се състоя снощи в София Хотел Балкан. Приходите от благотворителната вечер ще подкрепят мащабна пилотна програма на Столична община за скрийнинг за рак на гърдата и проект на фондация „За Нашите Деца", който цели да изведе и последните деца от дома за изоставени деца „Света София".

Зоя Паунова, заместник-председател на БФБЛ, призова присъстващите - членове, приятели и съмишленици на Форума, да станат съпричастни за поредна година на стойностни каузи: „За 16 години заедно изградихме значима и вдъхновяваща бизнес организация, чувствителна към проблемите на обществото. Вярвам, че ангажираността ни тази вечер има силата да спасява живот."

Официални гости бяха Даниела Везиева, заместник-министър на икономиката, и Дончо Барбалов, заместник-кмет по финансите на София, а Малина Едрева, председател на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие в Столичния общински съвет, и Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца", допълнително мотивираха присъстващите, като разказаха подробности за двете каузи.

Стилното събитие започна с изпълнение на арфа от Нов симфоничен оркестър и продължи с изненада - специално подготвен дует на Максим Бехар и 7-годишната Сара Гушева, които зададоха тона на изпълнената с музика и благородство вечер. Той беше подет не само от гостите, които участваха в благотворителния търг и томбола с изключителен ентусиазъм. Джаз изпълнителят Васил Петров за поредна година дари хонорара си, а в края на вечерта примерът му бе последван от певицата и актриса Милица Гладнишка.

Годишният бал на БФБЛ набра рекордните 36 000 лв в подкрепа на две стойностни каузи
netinfo

Безспорният фаворит в търга - екип на Григор Димитров

Безспорният хит на забавния и оспорван търг бяха екип и маратонки на тенис звездата Григор Димитров от турнирите в Бризбейн и Акапулко през 2014 г. Оживено бе и наддаването за картина от колекцията на президента Росен Плевнелиев, работи на майсторите Пенчо Балкански и Марин Георгиев Устагенов, фототипно издание на „История славянобългарска", ваучер за тийм билдинг в „Болдърленд", билет за „Гран при" на Формула 1 в Будапеща, автограф на Кристиано Роналдо, велосипед и още десетки атрактивни предмети. Водещи на вечерта бяха Игор Марковски от аукционна къща „Аполон и Меркурий" и Милица Гладнишка.