Златното момиче на българския тенис Цвети Пиронкова сподели от какво се вълнува и от какво се страхува. Тя разказа с много любов и за тримата най-важни мъже, които бележат живота й - баща й, дядо й Никола и мъжът до нея в момента.

"Чувствам се по-добре, когато имам подкрепа на корта", коментира Цветана Пиронкова пред Нова телевизия, дни след успеха й на „Ролан Гарос".

Спецполицай изненада на летището Цвети Пиронкова с роза (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Баща ми е винаги с мен. В Париж беше почти цялото ми семейство. След всеки мач пристигаше по още някой член на семейството и това направи атмосферата още по-приятна", сподели тя.

„Баща ми е най-големият ми съдник и най-голямата ми подкрепа. Всички в семейството играем тенис - и аз, и брат ми, и сестра ми, и двамата ми братовчеди. Ние бяхме на корта постоянно. Той успя да запали в нас страстта към този спорт. Той много държеше да гледаме мачовете от „Ролан Гарос" и „Уимбълдън", тенисистите от екрана бяха нашите герои", разказа Пиронкова.

Цвети Пиронкова отнесе втората в света и е на четвъртфинал на Ролан Гарос

„Човекът до теб, ако е твоят човек, ще те разбере. При мен така се получава. Подкрепата, която получавам от него, не мога да я получа от никой друг", призна Цвети Пиронкова. „Той също много харесва тениса. Аз го научих да играе и сега е много добър", разказа тя. „Аз смятам, че ще остана в този спорт, със семейството ми правим тенис клуб и ако се развиваме добре, може да стане и академия", каза още тя.

"Дядо ми е другият човек, който се вълнуваше много от моята кариера. Аз с него тръгнах по турнири, той беше човекът, който ме заведе на първия ми турнир и беше с мен, докато започнах да ходя в чужбина по състезания. Помня го като един човек, който никога не спираше, имаше всякакви идеи и си ги следваше до последно. Първата си титла, в Сидни, посветих на дядо ми, който тогава беше починал", каза още Цвети Пиронкова.

Източник: Novanews.bg