Игрите са просто забавен начин да мине време, но те могат да бъдат и интелектуално стимулиращи и да тренират мозъка ви. Каналът "CTRL ALT DEL" във vbox7 представя 3 мобилни приложения, с които да поддържате мозъка си във форма:

Brain Kids

Приложението предлага редица игри за обучение, които могат да се играят както от деца, така и от родители. Brain Kids е проектиран да помогне за развитието на много умения в децата чрез редица различни игрови платформи. Те включват пъзели, свързване на точки, логически разсъждения,  математика и изчисление. Brain Kids е много добро приложение, което осигурява ангажираност, ценни учебни преживявания и интуитивен потребителски интерфейс.

Четири приложения, които да пробвате през 2019 (ВИДЕО)

MentalUP Educational Games

Приложението MentalUP Educational Games подлага учащите се на нови видове проблеми и различни начини на мислене, необходими за тяхното решаване. Игрите му за тренировка на мозъка са лесни за разбиране, като същевременно предизвикват уменията, които са предназначени за научаване. Всяка игра започва с кратка инструкция и след това започва времето за упражнение. Играчите (или техните родители) могат да настроят приложението да бъде предубедено да помага на определени умения и да отчита възрастта на потребителя.

мобилни приложения
ThinkStock/Getty Images

Lumosity: Daily Brain Games

Lumosity се фокусира върху обучението на паметта ви, вземането на решения и обръщането на внимание на детайлите. Упражненията за памет са бързи, но същевременно предизвикателни. Дейностите в Lumosity Brain Trainer са проектирани от невролози, за да подобрят индекса на мозъчната ефективност на играчите (BPI). Простите игри се възползват от познавателни процеси като бързина, внимание, памет, гъвкавост и решаване на проблеми.

И още:

4 мобилни приложения, с които никога няма да скучаете (ВИДЕО)

5 приложения, с които да станете от леглото сутрин (ВИДЕО)

4 безплатни мобилни приложения, които ще променят ежедневието ви (ВИДЕО)