Топ 10 на най-глупавите мобилни приложения
Топ 10 на най-глупавите мобилни приложения / ThinkStock/Getty Images

Вероятно сте чули за новото мобилно приложение „Peeple", което излезе преди няколко дни и с което можете да оценявате хора така, както преди правехме с хотелите и ресторантите, които посещаваме.

То се превърна в муза на вестник „Индипендънт" да състави списък с десетте най-глупави приложения, до които ни дава достъп нашият смартфон.

1. "Peeple" - Вече може да дадем онлайн оценка на ресторанти, хотели, филми и правителствени институции, така че най-изненадващото за приложението Peeple, което дава възможност за оценяване на хора, е, че никой досега не е имал куража да стартира нещо подобно.

2. „I am Important" - приложение, създадено през 2011 г., за да накара хората да се чувстват важни чрез създаване на фалшиви контакти на известни личности или измислени събития, на които сте поканен.

3. „Will you marry me?" - кой изобщо иска да съветва хората как да предлагат брак. Е, ако нямате идея как да поискате ръката на половинката си, това приложение е за вас.

4. „Send me to heaven" - приложение, което изчислява колко на високо можете да хвърлите телефона си. Любопитно е, че можете да сравните резултата си с други „играчи". Предполага се, че има хиляди неизчислени „рекорди" заради неуспешно приземяване. Приложението беше изтрито от Apple App Store, но остава достъпно за потребителите на Android.

5. "Tweetpee" - революция за родители! Приложението „надушва" кога детето ви е напълнило памперса и веднага изпраща туит до родителя. Имате възможност незабавно да препратите съобщението до друг. Може би сензорът, с който работи приложението, е революционен от техническа гледна точка, но едва ли някой иска да знае кога детето ви ходи до тоалетната, а едва ли самото то ще се зарадва да се сблъска с туитовете в по-късен етап от живота си.

6. "Electric razor simulator" или приложение, което превръща телефона ви в електрическа самобръсначка. Без коментар.

7. „iAmAMan" - шантаво е мъж да следи менструалния цикъл на жена си с приложение. Може би е полезно за семействата, които искат да станат родители, но въпреки това е глупаво. А ето и описание на функциите на приложението: проследи цикъла на гаджето си, проследи цикъла на приятелките си, определете парола за таен достъп, определете парола за всяко момиче, осъществяване на повиквания чрез клик върху името й.

8. „Ghost Radar" или „радар за духове". Нито един потребител не е откривал духове.

9. "Hold on" - едно от приложенията, които може би заслужаваха по-челно място в класацията заради пълното си „безсмислие". Приложението измерва колко дълго можете да задържите пръста на екрана си, без да го махнете.

10. "I am Rich" - приложение, което струва 599 долара и единствената му функция е да покаже на хората, че могат да си го позволят.

Източник: БГНЕС