/ ThinkStock/Getty Images
Тази сутрин на прохода "Превала" вече се образува снежна покривка. Обстановката принуди шофьори с тежкотоварни автомобили дори да поставят вериги, съобщават за Дарик очевидци.
 
Вече ще глобяват шофьорите без зимни гуми

Според дежурната част на Областното пътно управление (ОПУ) в Смолян, измерената снежна покривка там е около 3 см, като вали в районите на Пампорово и Рожен, като там са осъмнали с около 2 см сняг. „На този етап нямаме сигнали за проблеми, натрупва сняг, вали по високите части. Имаме готовност да реагираме“, коментираха от службата.
 
От днес - 15 ноември, шофьорите трябва да са с гуми, подходящи за зимни условия. Автомобилите могат да бъдат оборудвани с летни гуми с дълбочина на грайфера не по-малко от 4 мм или със зимни такива, информират от КАТ "Пътна полиция".
 
8 съвета как да подготвим колата за зимата (ВИДЕО)

Акцията на КАТ стартира в началото на ноември. До 10 ноември бяха проверявани водачите на пътни превозни средства с животинска тяга, както и велосипедите. От 11 до 20 ноември акцията е насочена към пешеходците и водачите за толерантност на пътя. От 21 до 30 ноември ще бъдат проверявани водачите на моторни превозни средства и тяхната техническа изправност за предстоящия зимен сезон.