Звездите от Теория за Големия взрив се споразумяха за $1 млн. на епизод
Звездите от Теория за Големия взрив се споразумяха за $1 млн. на епизод / Guliver/Getty Images

Ключовите актьори от сериала "Теория за Големия взрив" (The Big Bang Theory) са договорили значително увеличение на хонорарите си за работата над следващия, осми сезон, съобщиха световните информационни агенции.

По данни на сайта Дедлайн, изпълнителите на главните роли в сериала Джим Парсънс, Джони Галеки и Кейли Куоко ще получават в бъдеще по 1 милион долара за всяка 30-минутна серия. Досега заплащането им бе по 350 000 долара на епизод. Актьорите сметнаха парите за недостатъчни, тъй като рейтингът на проекта е много висок, а доходите от него за създателите са нараснали.

Междувременна новата дата за началото на снимките още не е определена. Причината е, че двама от останалите други актьори още не са подписали своите договори. Те също са недоволни от заплащането от 100 000 долара на серия и искат значително увеличение.

През март телевизия Си Би Ес сключи договор за още три сезона на сериала "Теория за Големия взрив", припомня Асошиейтед прес.

Така сериалът трябва да продължи до 2017 година, когато ще е 10-ият му сезон.

Сериалът "Теория за Големия взрив" е хитов от самото му начало през септември 2007-а. Тази година събира почти 20 милиона зрители седмично пред телевизора. За участието си в него Джим Парсънс два пъти беше удостояван с наградата Еми - през 2010 и 2011 година. През 2011 г. му бе връчена и наградата Златен глобус.

Източник: БТА