Всеки лекар трябва да разбира и малко от астрология
Всеки лекар трябва да разбира и малко от астрология / снимка: sxc.hu

От незапомнени времена астролозите били най-почитаните хора. Най-вече заради своята просветеност - те били наясно с тънкостите на небесните светила, на математиката, на психологията. Нещо повече - много звездобройци били изкусни лечители. Самият Хипократ казвал, че нито един лекар не може да ползва успешно медицинската наука, ако не е запознат с астрологията, пише lekar.bg.

Астролозите са категорични, че съдбата на човека може да бъде разчетена още преди появата му на бял свят. Според тях зачеването е моментът, когато се залага основната информация за личността и житейския й път и най-важното - за това, какъв ще е полът на детето. Това може да се разбере по зодиакалния знак и разположението на другите планети. Смята се, че момчета се раждат, ако в момента на зачеването луната се е намирала в някой от „мъжките" знаци - Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей. Останалите са „женски". Това е само част от наталната, тоест свързаната с раждането, астрология. Именно тя начертава съдбата на човека.

При съставянето на натална карта се отчитат положението на Слънцето в Зодиака - това е вашият знак. Например Слънце във Водолей предполага непредсказуема, склонна към експерименти личност, а в Рак - обратно, придава на характера постоянство и мекота.

Взема се под внимание и принадлежността на знака към една от четирите стихии. Водните знаци например имат богата сексуалност, склонни са към мистика и изкуство. Земните знаци са практици, обожаващи комфорта и топлината на домашното огнище. Въздушните са корифеи на общуването, обичат да изобретяват, непостоянни са и ценят високо духовната хармония. Огнените зодии са родени лидери, страстни спортисти и големи любители на пътешествията. Ако детето и майката принадлежат към една стихия, това е идеално от гледна точка на астрологията -така те ще си бъдат много близки по дух и конфликтите им ще бъдат минимални.

Влиянието на Луната също отговаря за характера на човека или по-точно за емоционалното възприятие на света. Меркурий има отношение към контактността и толерантността, Марс - към способността за самореализация и избора на професия. Венера контролира сферата на любовта, положението на Юпитер определя нашите пред стави за справедливост, Сатурн - за преданост, Нептун - за религиозност, а Плутон влияе на стремежа ни към неочаквани обрати у трансформации в живота.

Някои небесни тела, по-точно Луната, имат много кратък период на въртене, затова влиянието им е най-вече личностно. Струва си да отчетем и скоростта на движение По-бавните като Нептун, Плутон, Уран, променят зодиакалното съзвездие само веднъж на 10-15 години и особеностите на тяхното разположение в конкретния знак се проявяват в цели поколения. Астролозите привеждат един пример. От 1975 до 1981 г. Уран се е намирал в Скорпион, а това означава, че родените през тези години са бунтари, които са способни в най-близко бъдеще да променят света.