/ United Cloud
yes Платформата за machine learning Leon на United Cloud спечели най-високото отличие за иновация в областта на изкуствения интелект при защитата на мултимедийно съдържание

yes Спортните приложения на компанията и системата за дистанционно управление за телекомуникационни оператори също са признати за финалисти в няколко категории за стрийминг технологични решения

Развойният център United Cloud, който предлага иновации в областта на услугите и е част от United Group, спечели Европейската награда за иновации за стрийминг медии за 2024 г. в категория „AI решение на годината“.

Leon, платформата за машинно обучение от United Cloud, беше избрана за най-иновативното AI решение. Интегрирано с платформата за борба с пиратството на United Cloud (Gladiator), решението използва усъвършенствана архитектура на невронни мрежи, за да анализира и автоматично да открива платформите на телевизионните канали и техните лога, като генерира доклади за пиратските потоци. Технологията е със степен на точност, надхвърляща 99%, и възможност за обработка на 13 000 пиратски канала в рамките на 24 часа. Тя предоставя на доставчиците на услуги възможност да се борят с пиратството и да защитават приходите си. По този начин отговаря на сложните предизвикателства на сигурността на мултимедийното съдържание и изискванията за защита на съдържанието от страна на доставчиците на медийни услуги.

„Тази престижна награда подчертава водещата роля на United Cloud в областта на иновациите в европейската стрийминг индустрия и ангажимента ни да развиваме технологиите за изкуствен интелект“, заяви Сърджан Джурджевич, главен изпълнителен директор на United Cloud. „Това признание е чест за нас и ще продължим да работим усърдно, за да предоставяме решения от следващо поколение на нашите клиенти и крайни потребители, като AI е ключов фактор в плана ни за иновации“, допълва той.

Отличената технология е внедрена в мрежите за доставяне на съдържание (CDN) на осем телекомуникационни оператора в Югоизточна Европа, които покриват всички телекомуникационни пазари на United Group, с население от 40 милиона души.

Leon и AI също така са в основата на друга функция, насочена към крайните потребители, за телевизионната платформа на United Cloud - EON TV. Функцията „Пропускане на интрото“ подобрява преживяването при гледане на сериали, като позволява на абонатите да пропускат повтарящите се интро сцени без човешка намеса.

Leon е унифицирана платформа за управление и сигурно съхранение на machine learning моделите на United Cloud и на външни модели. Тя добавя нови ML модели като услуги и ги интегрира с различни платформи, което позволява лесно внедряване на решения, базирани на изкуствен интелект.

United Cloud и другите му технологични решения за стрийминг бяха сред първите топ три в още две категории. Спортните приложения на компанията (SportsZone) са класирани на второ място в категорията „Доставка и разпространение на съдържание“, а системата за дистанционно управление за телекомуникационни оператори (Octopus) беше избрана за финалист в категорията „Платформа за качество на услугата/качество на изживяването“.

По време на тазгодишното 16-то издание на наградите повече от 1200 гласуващи дадоха над 9000 гласа за решения, номинирани в 12 категории, които представят разнообразната гама от продукти и услуги в европейската стрийминг индустрия.

За повече информация посетете уебсайта на United Cloud

enlightenedЗа United Cloud enlightened

United Cloud, част от United Group, е център за научноизследователска и развойна дейност, предоставящ цялостни решения в телекомуникационната и медийната индустрия на осем регионални пазара с население от 40 милиона души. Създаден през 2016 г., със седалища в Любляна и Белград, United Cloud се състои от шест иновационни центъра и има 350 служители, предимно технически и продуктови специалисти.

Като част от United Group, United Cloud отговаря за иновациите в услугите в целия регион на Групата, предоставяйки унифицирани платформи, услуги и потребителско изживяване за своите телекомуникационни и медийни бизнеси.

Компанията отговаря за всички етапи на разработване на продуктите - от първоначалното проучване до интеграцията и поддръжката. Портфолиото на United Cloud включва 14 патентовани решения, които покриват целия спектър от нужди на индустрията, задвижвани от усъвършенствани технологии за изкуствен интелект и данни.

enlightenedЗа Европейските награди за иновации за стрийминг медии enlightened

Европейските награди за иновации за стрийминг медии се организират ежегодно от списание Streaming Media и позволяват на читателите да гласуват за любимите си технологични решения за стрийминг.

Те отличават един победител и двама подгласници във всяка категория от компаниите със седалище в Европа и Обединеното кралство, които обслужват пазара на стрийминг медии.