В историята на кеча е записано името на Андре Гиганта, в чийто вени течала и българска кръв.

Истинското име на Андре Гиганта е Андре Рене Русимов. Роден е на 19 май 1946 г. в Гренобъл, Франция. Той е дете на полякиня и българин и още с раждането си е белязан да е различен – болен е от акромегалия (гигантизъм). На 12 години Андре бил висок 190 см. и тежал 105 кг. Въпреки огромните размери, животът му бил обикновен.

На 18 години той се мести в Париж, където започва да тренира кеч . Там го забелязал  кечистът Едуард Карпентие, който го взел под крилото си и го завел в Америка, където кечът набирал голяма популярност. Успехите на Андре започват там. Печели мач след мач, получава прозвището “Гиганта” и се превръща в най-скъпоплатения кечист и в Америка. Неговата спортна слава е надмината единствено от Мохамед Али.

Кеч звезди се събраха на премиерата на филма "Андре Гигантът"

Но той имал сериозни проблеми със здравето. Размерите му достигнали до 215 см, а теглото около 230 килограма.

Андре Гиганта
netinfo

Типично за болестта му били силните болки в гръбнака, за които той не намирал друг лек, освен алкохола. Пиел огромни количества алкохол, за да може да притъпи болките.

Освен успехите на тепиха, той участвал във няколко филма. Най-известната му роля е в „Принцесата булка“.

Звезди от ринга уважиха премиерата на филм за кечист с българска кръв (ВИДЕО/СНИМКИ)

Лекарите го предупреждавали многократно да спре алкохола и физическите натоварвания, но той не се вслушал в предупрежденията. Продължил да участва в безкрайна поредица от мачове и превърнал живота си в един неспиращ славен купон.

Андре Русимов с упорит труд използвал физическия си недъг, за да се превърне в една от най-скъпоплатените звезди в шоубизнеса. Той починал през 1993 година на 47 годишна възраст от сърдечна недостатъчност.

Той е включен в издание на Книгата за рекорди на Гинес от 1974 г. като най-високо платения кечист в историята по това време.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук