/ Guliver/Getty Images
Кеч звезди от близкото и по-далечно минало се събраха за премиерата на филма "Андре Гигантът" в Лос Анджелис.
 

В продължение на две десетилетия, между последните години от периода на 60-те и средата на 80-те Андре Гигантът става най-високоплатеният професионален кечист в индустрията и става прочут по света. Неговото име на рекламата било гаранция за разпродадено шоу.
 
Кеч звезди се събраха на премиерата на филма "Андре Гигантът"
 

Самият Хълк Хоган се е срещал на ринга с Андре. През 1987 г. на Wrestlemania III именно мачът между двамата е гвоздеят на програмата. Това шоу привлича аудитория от един милион, поставяйки в продължение на десет години рекорд за pay-per-view програма, и събира 78 000 публика в Детройт.
 
А реваншът, изигран два месеца по-късно, достига 33 млн. телевизионни зрители, което го прави най-гледаният мач в историята.
 

 


 


Андре Рене Русимов е роден на 19 май 1946 г. във Франция. Родителите Борис и Мариана Русимови са от българско и полско потекло.
 

През 1993 г. баща му умира и Гиганта се връща във Франция, за да бъде със семейството си. Там го посреща и неговата смърт - сърцето вече не може да издържи на размерите му и Андре умира 47-годишен в съня си от сърдечна недостатъчност.