Туристите в Австралия да не се страхуват от паяците, а от сърфа
Туристите в Австралия да не се страхуват от паяците, а от сърфа / www.sxc.hu

Туристите, идващи на посещение в Австралия, често се страхуват от смъртоносните паяци и акули, но нова кампания на полетите, пристигащи в страната, се опитва да ги предупреди за една по-голяма опасност - карането на сърф, съобщава Ройтерс.

Презокеанските туристи, идващи в Австралия, ще получават инструкции за безопасност след голямо покачване на случаите на удавяния на чужденци по известните плажове на страната. 82 души са се удавили по плажовете на Австралия миналата година, а повече от 1/4 от тях, 26, са били чужденци. Данните показват голямо покачване на удавянията спрямо предходни години, допълва БГНЕС.

"Тази група, изложена на голям риск, има ограничени познания по английски език, не познава плажа, надценява плувните си умения и не се съобразява с инструкциите за безопасност при каране на сърф", заяви Брет Уилямсън, главен изпълнителен директор на Surf Life Saving Australia (SLSA).

В опит да ограничат броя на жертвите, шест международни авиокомпании се съгласиха да пускат кратък видеофилм за мерките за безопасност по плажовете на пристигащите полети.