/ ThinkStock/Getty Images
Полезните свойства на шоколада се оказаха толкова много, че учени препоръчаха всекидневната му употреба, съобщи Лайф.

Откриха още полезни свойства на шоколада

Известният британски диетолог Роб Хобсън заяви, че шоколадът е идеално средство за достигане на дълголетие. Учени смятат, че какаото, което се съдържа в шоколада, може не само да стабилизира производството на хормона на удоволствието допамин, но и притежава почти същите свойства като тези на витамините.
По думите на учените, свързаната с какаото тайна е, че то е източник на минерали и други необходими за организма вещества, включително магнезий, чието оптимално съдържание допринася за поддържане здравината на костите и за релаксация на мускулите, желязо, което допринася за поддържане производството на еритроцити, и цинк, благодарение на който обновяването на клетките в организма се осъществява безпроблемно.

Полезен ли е шоколадът за паметта?

В какаото се съдържат повече антиоксиданти, отколкото в който и да било друг хранителен продукт. Сред важните свойства на какаото и шоколада е способността да се повиши нивото на фенилетиламините - вещества, използвани като основа за всички невромедиатори.

Стабилното ниво на фенилетиламините е пряко свързано с остротата на ума и позволява да се съхранят когнитивните способности и "младостта" на главния мозък.

И още новини за шоколада:

Черният шоколад увеличава живота с една година

Яжте черен шоколад, за да сте здрави и щастливи (ВИДЕО)

Страхотна новина за любителите на черния шоколад

Как влияе шоколадът на състоянието на кожата

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА