Хората се състезават помежду си, за да докажат, че са по-добри от останалите. За някои обаче състезанието е просто забавление и нова емоция. Ето 7 такива състезания:

7. Състезание по свинско квичене


Това състезание се провежда всяка година в Три-су-Баи, Франция. То представлява организирано квичене на микрофон от страна на всеки от участниците. Освен това има и неделно „освинване“, на което един участник се доказал през 2014 година, като е изял над метър кървавица за по-малко от една минута.

Състезание по скоростно пълзене на бебета (СНИМКИ)

6. Състезание по изравяне на червеи

Един от най-екстравагантните шампионати е измислен от шантав учител по биология през 1984 г. Според биолога това странно състезание допринася много за развитието на децата и ги учи да разбират природата и да общуват с живите същества.

Всеки участник получава малък парцел земя – 9 кв. м. и 30 минути време, за да изкопае възможно най-много червеи. Това се прави само с подръчни средства – всевъзможни клечки, камъчета и т. н., лопатите от всякакъв вид са абсолютно забранени. След края на състезанието червеите просто се пускат на свобода. През 2006 г. бе поставен рекорд по копаене на червеи от британецът Том Шафълботъм, който успя да изрови 511 екземпляра за 30 минути.

червеи
Thinkstockphotos

5. Състезание по хвърляне на джуджета.

Джуджетата се обличали в специални костюми и били хвърляни върху матраци, върху които залепвали. Победител бил онзи, който хвърлел партньора си най-далеч. Състезанието вече е забранено.

Най-странните увлечения на германците

4. Състезание по сауна

То се провежда в Хеинола, Финландия всеки август. Състезанието е започнато през 1999 година и е само за сауна-ентусиасти. Участниците трябва да останат в нагорещена до 110 градуса сауна и нямат право да стават от седалките. Всички получават половин литър вода на всеки 30 секунди, а накрая винаги остава само един.

сауна
Thinkstockphotos

3. Гонене на пита кашкавал

Ежегодното състезание по гонене на пита кашкавал по склон с наклон 45 градуса се провежда във Великобритания. Мястото на събитието е графство Глостършир, а участници има от целия свят. Състезанието се провежда повече от 200 години, а питата, която участниците гонят, тежи около 3.5 кг.

Любопитно е да отбележим, че на финалната права участниците ги очакват отбор ръгбисти, които да поемат набралите скорост, а също и няколко медицински екипа. Победител в последните години неизменно е местният любимец Крис Андерсън.

2. Състезание за разплакване на бебета

Това е стара традиция в страната на изгряващото слънце, която има 400-годишна история и носи името Накизумо, или просто състезание по плачене за бебета.

Бебетата се качват на ринга в ръцете на сумисти, които ги разтърсват леко, а арбитърът крещи „Плачи! Плачи!“ Някои бебета се разплакват без много подканяне, но други го правят чак когато на ринга се качи съдия с маска на дявол. Бебето, което плаче най-силно и звучно печели надпреварата, а родителите му са доволни, защото това значи, че е здраво.

В различните райони на страната обичаите не са еднакви. На някои места печели първото разплакало се бебе, а на други именно то е губещото.

Състезание по грозота в Билбао (СНИМКИ)

1. Състезание по екстремно гладене

Това определено е едно от най-странните състезания. Този забавен и екстремен спорт е започнат в Лестър, Великобритания през 1997 година. В него участниците трябва да са готови да гладят на стръмен планински склон, на леда или направо под водата.

И още:

10 странни неща, които се смятат за секси в различните държави (СНИМКИ)

10 опасни неща, които са били разрешени в миналото (СНИМКИ)

Любимите хобита на влюбените

Най-странните хобита в света

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук