Руски учен: Извънземните може би са някъде там, но не искат да контактуват с нас

Не сме намерили доказателства за съществуване на извънземни е, защото те не желаят да контактуват с нас, смята Франк Дрейк
Не сме намерили доказателства за съществуване на извънземни е, защото те не желаят да контактуват с нас, смята Франк Дрейк / ThinkStock/Getty Images
Директорът на Института по астрономия на Руската академия на науките Дмитрий Бисикало заяви, че е възможно да съществуват извънземни цивилизации, които не желаят да влязат в контакт с нас, съобщи РИА "Новости".

Учени определиха вероятността от среща с извънземна цивилизация
 
"Смятам, че съществуват извънземни разумни цивилизации“, каза той. „Възможно е да съществуват аналогични на нашата цивилизации. Те вероятно са много. През 1960 година експертът по астрономия и астрофизика Франк Дрейк от Калифорнийския университет в Санта Крус изведе формула, която позволява да се прецени броят на извънземните цивилизации, с които можем да осъществим контакт. В съответствие с въпросната формула те са много".

нло
ThinkStock/Getty Images

По думите му, главната причина досега да не са намерени доказателства за съществуване на извънземни цивилизации е, че извънземните не желаят да влязат в контакт със земляни.

Учени обясниха защо не е открит извънземен живот досега
 
Това може да е свързано с кратката продължителност на живота на извънземна цивилизация. Бисикало отбеляза, че откриването на свидетелства за съществуване на извънземен живот е сред най-актуалните задачи.

Извънземните не били достатъчно умни, за да ни завладеят
 
В края на юли бе оповестено, че космическият телескоп "Тес", който има за цел да търси екзопланети посредством транзитния метод, е пристъпил към изпълнение на научна програма.
 
Учените се надяват с помощта на новия телескоп да открият големи небесни тела, на които има подходящи за живот условия.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА