В Кан излъчиха премиерната прожекция на филма Рокетмен, посветен на живота и кариерата на легендарния британски поп певец сър Елтън Джон /
В Кан излъчиха премиерната прожекция на филма Рокетмен, посветен на живота и кариерата на легендарния британски поп певец сър Елтън Джон / / Gulliver/Getty Images
Рок, любов и сълзи съпътстваха премиерната прожекция на кинофестивала в Кан на филма "Рокетмен", посветен на живота и кариерата на легендарния британски поп певец сър Елтън Джон, съобщиха световните информационни агенции.
 
Седемдесет и две годишният Джон присъства на прожекцията, придружен от съпруга си Дейвид Фърниш. Двойката е сред продуцентите на филма. Аплодиран бурно на крака, певецът не успя да скрие сълзите си зад екстравагантните очила със сърцевидна форма. Изпълнителят на главната роля Тарън Еджъртън и режисьорът Декстър Флечър също трудно сдържаха емоциите си.

Ева Лонгория блести в топ форма на червения килим в Кан (СНИМКИ)

Сър Елтън Джон бе придружен от съпруга си Дейвид Фърниш / Gulliver/Getty Images

Сред звездите, присъствали на премиерната прожекция, бяха Джулиан Мур, Приянка Чопра, Ева Лонгория, Шайлийн Удли.
 
Въпреки че филмът "Рокетмен" не е включен в основната конкурсна програма на кинофестивала в Кан, прожекцията му беше сред най-очакваните събития на проявата.

Три горещи модела откраднаха вниманието в Кан (СНИМКИ)

В Кан излъчиха премиерната прожекция на филма "Рокетмен", посветен на живота и кариерата на легендарния британски поп певец сър Елтън Джон
Gulliver/Getty Images


Режисираната от Декстър Флечър биографична продукция проследява сложните семейни отношения на Елтън Джон, роден Реджиналд Дуайт, с безчувствен баща и строга майка, ранна "токсична" връзка, допринесла бъдещата звезда да се потопи в света на дрогата и алкохола, първите му опити и стъпки в музикалния бизнес, плодотворното му приятелство и сътрудничество с текстописеца Бърни Топин, "експлозията" му на музикалната сцена в САЩ.
 
Топин също присъства на премиерната прожекция на "Рокетмен".

Блясък озари червения килим на фестивала в Кан (СНИМКИ)
Декстър Флечър пое режисьорските задължения на уволнения Брайън Сингър на друга музикална биографична продукция, "Бохемска рапсодия", посветена на Фреди Меркюри и "Куин", припомня Асошиейтед прес. Филмът реализира впечатляващите 903 милиона долара в международния бокс-офис - небивал успех за музикална продукция, който от "Парамаунт пикчърс" се надяват да повторят с "Рокетмен".
 
В представите на повечето хора Кан всяка година през май събира знаменитости, които преминават по червения килим и общуват на луксозни яхти и среднощни партита. Какво се случва обаче, ако нечий багаж включва бебешка количка, а фестивалният спътник е невръстен малчуган?

Селена Гомес: Социалните медии са пагубни за моето поколение
Осъзнавайки липсата на достатъчно семейно ориентирани услуги в рамките на проявата и поставена между избора да работи или да гледа отрочето си, фестивалната служителка Орели Годе е лансирала схема за детска грижа, предаде Ройтерс. Сред 60-те записани деца тази година е собственият й син Орсън, кръстен на легендарния кинодеец Орсън Уелс.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА