Селена Гомес
Селена Гомес / Gulliver/Getty Images
Американската поп певица и актриса Селена Гомес заяви на пресконференция в Кан, че социалните медийни платформи имат пагубно влияние върху младите хора, което може да е опасно и да допринесе за свят на дезинформацията, предаде Ройтерс.

Какво казва критиката за „Мъртвите не умират” – филмът, с който започна фестивалът в Кан
 
"Социалните медии наистина са ужасни за моето поколение - каза 26-годишната Гомес, която пристигна в Кан, за да промотира филма "Мъртвите не умират". - Разбирам, че е забавно да се ползват социални платформи, но съм обезпокоена, когато виждам как млади момичета и момчета са изложени на въздействието им. Не смятам, че в някои случаи хората получават вярната информация." Тя партнира на Бил Мъри и Тилда Суинтън във филма, с който бе открит фестивалът.
 
Гомес има над 150 милиона последователи в Инстаграм, независимо че за известно време отсъстваше от социалните мрежи.

Селена Гомес партнира на Бил Мъри и Тилда Суинтън във филма Мъртвите не умират, с който бе открит фестивалът в Кан
Селена Гомес партнира на Бил Мъри и Тилда Суинтън във филма „Мъртвите не умират”, с който бе открит фестивалът в Кан / Gulliver/Getty Images

„Изборът на децата“ 2019: Любимите звезди на малките фенове
 
Световноизвестната актриса Джулиан Мур по време на пресконференция в Кан се обяви за равенството между мъжете и жените в киноиндустрията, предава Асошиейтед прес. "Аз твърдо заставам зад квотите в бранша, мисля че те са добро нещо за постигане на полово равенство, заяви актрисата. Ние трябва широко да отворим вратите на жените и на малцинствата. Трябва да променим цялата култура в киноиндустрията, и тук добра работа могат да свършат задължителните квоти за равнопоставено участие на половете".

Джулиан Мур / Gulliver/Getty Images

"От 20 години сме като "жълтите жилетки", настояваме за права и сме жертви на полицейско насилие", заяви французинът Мадж Ли, който с първия си пълнометражен филм "Клетниците" бие тревога за положението в предградията, предаде Франс прес. Филмът му е включен в конкурсната програма в Кан.

Селена Гомес се завърна в социалните мрежи

Мадж Ли е отрасъл и продължава да живее в Клиши-Монфермей в Сена-Сен Дени, източно от Париж. Той заснел документален филм за родния си град след бунтовете през 2005 г., предизвикани от смъртта на двама младежи. През 2017 г. снима късометражния филм "Клетниците", който е номиниран за награда "Сезар". По-късно представеното във филма става основа на пълнометражния му филм, който тази вечер ще бъде показан на феста.
 
"През 2005 г. си създадохме малка представа за нещата, но 15 години по-късно те изобщо не са еволюирали", отбеляза той.

Четете също:

След житейските трудности: Селена Гомес пак се усмихва (СНИМКИ)

Преди и сега: Децата звезди, които пораснаха (СНИМКИ)

Ариана Гранде стана жената с най-много последователи в Инстаграм

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА