Освен че през август ставаме свидетели на две суперлуни, отново настъпва време за ретрограден Меркурий и всички характерни за него неща – недоразумения при пътуване, технически проблеми и неуспешна комуникация.

Този път обратното движение на планетата ще продължи между 23 август и 14 септември. Някои зодии ще почувстват ефекта много силно, докато други ще излязат от хаотичния период относително невредими, пише Edna.bg.

Ретрограден Меркурий от 23 август до 15 септември – какво ни носи този път

Приближавайки към края на лятото, вероятно планирате някое морско бягство в последната минута. По-голямата част от координирането вероятно се случва в груповия ви чат, но тъй като ретроградният Меркурий обикновено засяга всички неща, свързани с пътуването, технологиите и комуникацията, не се изненадвайте, ако срещнете проблеми при достигането до своята дестинация.

Като се има предвид това, ако пътувате с представител на някоя от тези три зодии, има голям шанс плановете ви наистина да се осъществят без проблеми. Според астролога Брила Самай знаците, които ще бъдат най-малко засегнати от космическото събитие, могат да благодарят на „почти магическата си способност“ да запазят самообладание. Макар ретроградният Меркурий да не е лесен за никого, поне тези късметлии могат да се отпуснат, знаейки, че ще се справят по един или друг начин.

Ако се надявате да си починете този месец, вижте дали сте сред най-малко засегнатите от ретроградния Меркурий зодии.

Телец

Земните знаци са експерти в това да останат здраво стъпили на земята, така че не е изненадващо да видите стабилният Телец да оглавява този списък. „Вашите приземени вибрации и практична природа действат като космически щит срещу хаоса“, казва астроложката Брила Самай.

„Докато другите губят хладнокръвие, вие сте там и отпивате от чая си, бавите нещата и се уверявате, че плановете ви са толкова солидни, колкото и твърдата ви решителност. Никакви комуникационни обърквания или технически избухвания не могат да разтърсят вашето дзен настроение.“

Козирог

Изглежда, че земният знак Козирог може да си поеме дълбоко дъх, защото според астроложката Брила Самай спокойният, хладнокръвен и събран знак също няма за какво да се притеснява от тази ретроградност.

„Вашата практичност и целеустременост ви карат да навигирате в космическия лабиринт като професионалист“, отбелязва експертът. „Докато всички се оплакват от провалени планове и комуникационен хаос, вие чертаете нови курсове, адаптирате се към промените и всъщност показвате на Вселената кой е шефът.“

Риби

Въпреки че Рибите няма да бъдат пощадени от гнева на грубата ретроградност, водният знак всъщност може да успее да извлече най-доброто от ситуацията. Вярвате или не, хаотичната енергия на ретроградността е способна да помогне на Рибите да приветстват другите в своите умове и да накарат „хората да разберат тяхната страна на света“, твърди астроложката Брила Самай. Ако има светлина в тунела на тази бъркотия, бихме приели всичко това.