/ Gulliver/Getty Images
Три актриси, известни предимно с комичните си роли, ще водят тазгодишните награди "Оскар": Ейми Шумър, Реджина Хол и Уанда Сайкс. Това стана ясно от ексклузивен материал на "Variety" в понеделник вечер.

Имената на водещите на тазгодишните Оскари ще бъдат официално обявени по време на предаването "Добро утро, Америка". Според "Variety" изборът на изцяло женски екип с богат опит в стендъп и комедийни роли в портфолиото си има за цел да върне публиката на церемонията и да увеличи гледаемостта.
 
Според публикацията, която се позовава на редица източници, първоначално са били обмисляни и други сценарии за шоу от три части, като всеки едночасов сегмент бъде воден от нова двойка водещи. Актьорът Джон Хам, известен с ролята си на Дон Дрейпър в телевизионния сериал "Mad Men", е можел да бъде съорганизатор на церемонията, но е прекъснал преговорите с организаторите по неназована причина.

Тазгодишната церемония ще бъде забележителна не само със състава на водещите: зрителите ще могат да участват в избора за най-добър филм по тяхно мнение. Според "Hollywood Reporter" от този понеделник потребителите на Twitter ще могат да гласуват за любимите си филми, излезли на екран през 2021 г., независимо дали филмът е бил номиниран за "Оскар", или не, като използват хаштага #OscarsFanFavorite. Филмът, събрал най-много гласове от феновете до 3 март, ще бъде отличен по време на награждаването на 27 март.

94-ото издание на наградите на Американската академия за филмово изкуство ще се състои на 27 март. Този път тя ще се проведе в традиционния "Dolby Theatre" в Лос Анджелис, Калифорния. Миналата година основната част от него се проведе в камерен формат в амфитеатъра на "Union Station" в Лос Анджелис поради ограниченията, наложени заради новата пандемия от коронавирус.

 
БГНЕС