С „Имало едно време в Холивуд Брад Пит, Леонардо ди Каприо и Куентин Тарантино заформят нов златен триъгълник в света на голямото кино
С „Имало едно време в Холивуд Брад Пит, Леонардо ди Каприо и Куентин Тарантино заформят нов златен триъгълник в света на голямото кино / Gulliver/Getty Images
С „Имало едно време в Холивуд" Брад Пит, Леонардо ди Каприо и Куентин Тарантино заформят нов златен триъгълник в света на голямото кино. Не само заради ореола, създаден около личността на всеки един от тях.

„Имало едно време в Холивуд” тръгва по кината
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#OnceUponATimeInHollywood is “pure cinema pow” - see it today.

A post shared by Once Upon A Time In Hollywood (@onceinhollywood) on


Към безспорния талант и на тримата вървят още куп предизвикателни и предизвикващи американския уау-ефект качества - бунтарски характери, богати биографии, сексуално излъчване, милиони почитатели и лични истории, от които се интересуват всички. А когато тази база данни е умножена по три, успехът е неизбежен.

Доказателството - най-силният старт на филм в досегашната кариера на Тарантино и потвърдената вече информация, че Пит и Ди Каприо ще участват и в следващото му творение. Дебютът на този актьорски дует в киното пък е поредният плюс в графата "Гениален", където неведнъж е поставян режисьорът на "Криминале".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#New Brad Pitt at the @onceinhollywood Mexico City Premiere 12th August. #Bradpitt #OnceUponATimeInHollywood

A post shared by Brad Pitt (@bradpittoffcial) on


"Имало едно време в Холивуд" е и драма, и екшън, и комедия, и уестърн, и крими(нале), и всичко в този тарантинов миш-маш е поднесено с премереност и дори финес, въпреки препратките и въпреки дължината - близо три часа.

И въпреки "огромния" гаф с новия часовник на героя на Пит, режисьорът с удивителна автентичност се впуска в живота на Холивуд половин век назад, за да покаже в подробности епохата и нейните запазени марки - апогея на хипарския дух, разврата, наркотиците, първите силни години на цветното кино и цвета на Холивуд.

Брад Пит се съблече в сцена от „Имало едно време в Холивуд” (СНИМКИ)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#OnceUponATimeInHollywood is a once in a lifetime event. Experience it today.

A post shared by Once Upon A Time In Hollywood (@onceinhollywood) on


Бившата звезда от телевизионен уестърн Рик Далтън (Леонардо ди Каприо) се надява да възстанови кариерата си като се прехвърли в киното. Същите амбиции има и някогашният му дубльор Клиф Буут (Брад Пит). Плановете на двамата се усложняват от добре известните действителни събития, свързани със съдбата на съседката на Рик - Шарън Тейт (Марго Роби).

В тази лента Брад Пит много напомня на младия Робърт Редфорд отпреди 30 години, и това недвусмислено се връзва с духа на филма и някои от второстепенните роли, изиграни от колосите Ал Пачино, Брус Дърн и Кърт Ръсел. Тук са и по-младите им колеги Тимъти Олифант, Тим Рот, Дакота Фанинг. Това е и последният филм с участието на Люк Пери, който се превъплъщава в ролята на Уейн Маундър (канадски актьор, пробил в американските сериали в края на 70-те години).
 
"Имало едно време в Холивуд" е завой, който може да се направи само с висшия пилотаж на професионалисти като Тарантино. От блудкавото звучене на повечето ленти за тази епоха, снимани по третокласни пътища, той прави завой към магистралата на голямото и умно кино, за да остави продължителен послевкус в зрителя.
 
И още:

Тарантино, Пит и Ди Каприо завладяха Кан с „Имало едно време в Холивуд”

Пет незабравими момента от фестивала в Кан (СНИМКИ)

Красота: Леонардо ди Каприо, Брад Пит и Марго Роби заедно в Кан (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА