Нов документален филм за Бийтълс върна спомени за Бийтълманията (СНИМКИ)
Нов документален филм за Бийтълс върна спомени за Бийтълманията (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Двамата живи членове на групата „Бийтълс" (Beatles) присъстваха в четвъртък в Лондон на премиерата на документален филм за своите години на турнета, с архивни кадри, определени като "много вълнуващи" от Пол Маккартни.

„Бийтълс: Осем дни в седмицата" (The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years или само Eight Days a Week: The Touring Years) е на режисьора Рон Хоуърд („Аполо 13").

Той следи четиримата членове на легендарната група по пътя им в продължение на четири години - от 1962 г. до 1966 г. Път, който ги води от родния им град Ливърпул към поредица от американски турнета, в разгара на „Бийтълманията".

Нов документален филм за "Бийтълс" върна спомени за "Бийтълманията" (СНИМКИ)
netinfo
Образите и звукът от екрана припомнят добрите моменти на 74-годишния сега Пол Маккартни, който бе и на прожекцията в Лондон след световната премиера в Ливърпул, по-рано в четвъртък.

"Това ни напомня великите мигове, разбира се, когато свирехме с Джон (Ленън) и Джордж (Харисън)", другите двама членове на групата, вече покойници, каза Маккартни за медиите. "Така че това е много вълнуващо и много специално, да се види всичко това отново".

Пол Маккартни готви нов албум

До него на тази уникална прожекция е по-големият - 76-годишният Ринго Стар, тук са Йоко Оно и Оливия Харисън, вдовиците на Джон Ленън и Джордж Харисън. Присъстваха и други известни личности, сред които например бе Мадона.

Половин век след последния си голям концерт в Сан Франциско, Ринго Стар описа като "прекрасна" неувяхващата популярност на "четири момчета във вятъра".

"Хората обичат Бийтълс. Ние бяхме двама от тях и ние сме тук днес", каза Ринго.

Нов документален филм за "Бийтълс" върна спомени за "Бийтълманията" (СНИМКИ)
netinfo
Филмът включва невиждани кадри, показващи "Великата четворка", обсадена от фенове по време, когато те бяха "по-популярни от Исус," по определение на формула на Джон Ленън, което му спечели гнева на американските консерватори.

В интервю, Ленън уверява, че истерията, причинена от появата им на сцената превръща техните концерти в „панаир на чудовища".

"Не се чуваше музиката", обяснява той.

Износени от тези години на път, те решават да спрат концертите през 1966 г., за да се посветят на записи на албуми.

Нов документален филм за "Бийтълс" върна спомени за "Бийтълманията" (СНИМКИ)
netinfo
Маккартни заяви в сряда за Би Би Си, че е бил последният от групата, който решава да се откаже от концертите след този на Кендълстик парк в Сан Франциско, на който се чувства претоварен.

Тогава „Бийтълс" разбират, че е време да се спре, потвърди Стар за британския канал: "Просто ни дойде в повече. Знаехме, че това е последният концерт. Беше време ...".

Три години по-късно, те се връщат на сцената, на покрива на сграда в Лондон за своята последна публична изява като Четворката и ... влизат сред легендите.

Песните на "Бийтълс" са слушани на стрийминг 70 милиона пъти

"Основният факт е, когато говорим за „Бийтълс", е, че ние бяхме добра малка група", казва Маккартни.

"Така че да се видим на сцената като група е велико нещо, защото без него, ние не бихме направили записите. Това позволи (да се случи) всичко това, което сме записали".

Нов документален филм за "Бийтълс" върна спомени за "Бийтълманията" (СНИМКИ)
netinfo
Източник: БГНЕС