/ iStock/Getty Images
Въпреки че напоследък Netflix отменя много сериали, стрийминг платформата увеличава и съдържанието си за истински престъпления. Някои от най-интригуващите документални филми и предавания са в жанра на истинските престъпления и са донесли милиони часове гледане. Такъв със сигурност ще бъде случаят с най-новия документален сериал, по който се работи и който се върти около грабежа и изчезването на Д. Б. Купър. Тази нова поредица ще проследи и ще се опита да разплете една от най-заплетените истории, които някога са били разказвани. Новият сериал се нарича "Д. Б. Купър: Къде си?!“ и ще има четири части, съобщава „Giant Freakin Robot“.

Историята на Д. Б. Купър озадачава следователите от десетилетия, а сега Netflix се опитва да я разнищи. Купър е неназован мъж, който през 1971 г. отвлича самолет на Северозападните авиолинии и избягва с 200 000 долара в брой. Той е купил билета под псевдонима Дан Купър, но името е било объркано от новинарските агенции и преименувано на Д. Б. Купър. След като се качил в самолета, мъжът показал бомбен детонатор на стюардеса и направил списък с искания. Трябвало да му се дадат 200 000 долара, да се позволи на самолета да презареди с гориво в Сиатъл и да му се предоставят четири парашута.

Исканията му били изпълнени и самолетът отново се издигнал от земята, насочвайки се някъде към района на Вашингтон. Купър изскочил навън и се отправил към несигурна съдба. Част от богатството е открито в река Колумбия около 1980 г., но никой никога не е открил останалата част от парите или тялото на Купър.

Мнозина смятат, че Купър вероятно е умрял някъде в гъстите гори на Вашингтон и тялото му е било погълнато от дивите животни заедно с парите. Когато част от парите били изхвърлени на брега на река Колумбия, това предизвикало още разследвания, макар че не се е стигнало до нищо плодотворно. Този нов документален филм на Netflix вероятно ще обхване всички подробности за една от най-известните мистерии в света.

„Д. Б. Купър: Къде си?!“ се продуцира от Fulwell 73 Productions, продуцентската компания, която се е занимавала само с телевизионни риалити предавания като това на Кардашиан и „Късното шоу с Джеймс Кордън“. Режисьор на документалния сериал ще бъде Марина Зенович.

Твърди се, че това ново дълбоко потапяне в истинско криминално разследване на Netflix ще премине през 50-годишни проучвания и разследвания, които се въртят около едно от най-чудодейните изчезвания на XX век. Грабежът, осъществен от Ди Би Купър, остава единственият случай на въздушно пиратство, който никога не е бил разкрит. През годините е имало множество заподозрени, но нито един от тях не се е оказал Д. Б. Купър.

Този нов сериал на Netflix ще дебютира на 13 юли и феновете ще могат да се потопят във вихъра на тази конспирация съвсем скоро. Около изчезването на Д. Б. Купър са се въртели множество истории, включително комедията "Без гребло". Може би Netflix има по-добър шанс да излезе с конкретни отговори на въпроса къде е изчезнал Купър.
БГНЕС