/ Gettyimages
И докато в България все още се намират хора, които да смятат, че възмъжаването настъпва посредством казармата, в света има редица брутални ритуали, през които трябва да мине всяко момче, за да може да се нарече мъж. Някои от тях са започнали преди да дойде цивилизацията и се практикуват до днес в различни племена.

Кога момчетата стават мъже - пет уникални ритуала (ВИДЕО)

В племето Зулу обрязването е процес, през който трябва да мине всяко момче, за да възмъжее. Когато навършат необходимата възраст, младежите отиват на тайно място, придружени от жрец, който извършва процедурата.

зулу
Gettyimages

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ЗЛОВЕЩИТЕ ЖРИЦИ МУРСИ

Това далеч не се случва в стерилна среда – в ролята на скалпел е остър камък или копие. Кървенето се спира с подръчни материали, сред които листа и кал. Много често „пациентите“ се инфектирали и умирали.

Мъжката брада като признак на сила и превъзходство

Племето Самбия от Нова Гвинея се считат за едни от най-суровите племена в тази част на света. Преходът към мъжеството там се извършва на цели шест етапа. Първоначално се изучават бойни и ловни техники.
След това „играта“ загрубява – ритуалите включват забиване на пръчки в носа, както и прием на семенна течност от друг мъж, което не се счита за хомосексуализъм, а за възмъжаване.

Пет ужасяващи сексуални традиции по света (ВИДЕО)

Аборигените от Мардуджара, Австралия, преминават към своето възмъжаване около 10-12-годишна възраст. Тогава те символично се убиват – чупи им се преден зъб или им се пробива носа. След това те се отвеждат далеч, където биват обрязани.
Могат да се приберат в дома си едва след успешен лов.

Най-ексцентричните секс закони в света

И Масаите преминават през трудния път на обрязването, за да станат мъже. При тях тези ритуали са с цел да се премахнат слабите. Сред следващите етапи по възмъжаването е лов на лъв, като оръжията включват единствено копие и щит.

масаи
Gettyimages

Младежите от етноса Кхоса в Източен Кейп доказват своето мъжество отново през обрязване. По време на ритуала те са намазани с бяла глина, като целта е да се пречистят.

кхоса
Gettyimages

След това те са изпращани в далечна хижа, като храната им е ограничена. Когато мине въпросният период, бъдещите мъже се състезават до реката, а хижата и всичко, което са имали там, се изгаря. И понеже процедурата е в полеви условия, често момчетата получавали тежки усложнения, завършващи фатално.

Жриците на смъртта – страховитите жени от племето мурси (СНИМКИ/ВИДЕО)

В племето Сатаре, живеещо в горите на Амазонка, ритуалът по възмъжаването е много брутален, а главните „инквизитори“ са местните мравки-куршуми. Тяхното щипане е изключително зловещо, на което дължат и своето име.

Местните слагали големи ръкавици, с които изсипвали прилично количество от тези мравки на някаква повърхност и поставяли в тях ръцете на момчетата. „Процедурата“ продължавала до половин час. Понякога това се случвало до 20 пъти, за да са сигурни шаманите, че от този младеж ще стане мъж.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА 13 ОТ НАЙ-ЗЛОВЕЩИТЕ МЕСТА В СВЕТА