Докато в повечето западни култури символ на възмъжаване е изнасянето от вкъщи, в други краища на света да си переш сам чорапите съвсем не е достатъчно, за да бъдеш истински мъж. В най-мъжкия месец от всички, ноември, познат още като Movember, когато господата пускат брада и мустаци, изследваме пет уникални ритуала за съзряване по случай световния ден на мъжа - 19 ноември.

Скокът с бънджи се е превърнал в клише за отпразнуване на навършването на пълнолетие. На остров Пинтекост, в Тихия океан, обаче играта загрубява, защото традицията повелява да се скочи от 30-метрова кула, като ластиците са заменени от лиани. Този ритуал е на почти 15 века, а легендата говори, че се практикува, след като жена от племето, малтретирана от съпруга си, бяга в гората. Съпругът й я последва. Тя успява да се покатери на едно дърво и когато вижда мъжа си по стъпките й, скача. Той също скача след нея без да знае, че тя е увила лиани около краката си. За да не бъдат и те подмамени, а и за да покажат смелостта си и да се превърнат в истински мъже, всяко едно момче от племето трябва да скочи от кулата - акт, който изглежда не само болезнен, но дори и смъртоносен.

Кога момчетата стават мъже  пет уникални ритуала (ВИДЕО)
netinfo
Мъжкото качество, което е най-секси за жените

В етиопското племе Хамър церемонията по възмъжаване трае няколко дни. Близките жени на избрания младеж танцуват в транс, опиянени от домашно приготвената бира, а момчето се приготвя да прескочи няколко крави чисто гол, докато цялото село го гледа. Ако момчето не успее да премине по гърбовете на кравите, като Иисус по вода, той няма право да се ожени, да има дом и добитък.

Кога момчетата стават мъже  пет уникални ритуала (ВИДЕО)
netinfo
Откриха как непривлекателните мъже стават секси за жените

Приз за най-болезнен ритуал по възмъжаване със сигурност се пада на церемонията с мравки-куршум, която се изпълнява в индианското племе Сатере Мауе. Ако искаш да станеш мъж, трябва да издържиш стотиците ухапвания от освирепели мравки, напъхани в ритуални ръкавици в рамките на цели 11 часа. Ухапването не само боли 30 пъти повече от ужилване от пчела, но и парализира крайниците в продължение на дни.

Жените харесвали мъже, които излъчват господство, агресия и мъжественост

Не по-малко болезнен е ритуалът по възмъжаване в Папуа Нова Гвинея. За да станат истински мъже, господата от племето трябва да заприличат на крокодил, който е символ на сила и смелост. Те трябва да понесат многократните прорязвания по тялото си. В следващите дни раните се третират по определен начин, за да се превърват в ясно изразени белези.

Кога момчетата стават мъже  пет уникални ритуала (ВИДЕО)
netinfo
В българската традиция коледуването е своеобразен акт на възмъжаване. В нощта на Бъдни вечер коледарите прогонват лоши духове с песните си и наричат за здраве, щастие и изобилие на стопаните.