Мохамед ал Файед настоява показанията на принц Чарлз да се публикуват
Мохамед ал Файед настоява показанията на принц Чарлз да се публикуват / netinfo
Бащата на Доди ал Файед - приятелят на покойната принцеса Даяна - е предприел правни действия за публикуването на поверителните разговори на принц Чарлз с детективите, разследващи смъртта на Даяна. Това пише британският в. "Обзървър".

Адвокатите на Мохамед ал Файед ще използват утрешното предварително съдебно заседание във връзка с дознанието за смъртта на Даяна и Доди, за да поискат и разсекретяване на показанията на лорд Джон Стивънс. Бившият началник на лондонската полиция оглавяваше британското разследване за фаталната катастрофа в Париж през 1997 г., в която загинаха принцеса Даяна и Доди ал Файед заедно с шофьора си.

Адвокатите на Файед-старши се надяват да убедят Елизабет Бътлър-Слос, която води настоящото дознание, че показанията и кореспонденцията, събрани по време на разследването, трябва да станат публично достояние, когато дознанието започне.

"Обзървър" посочва, че ако тези документи бъдат обнародвани, това ще породи безпокойство в британския кралски двор. Вестникът допълва, че според богаташа Мохамед ал Файед настоящото дознание е последната му възможност да изложи своята теза, че Даяна е убита след заговор. Тази теза бе категорично опровергана в огласения през декември доклад от 832 страници на Джон Стивънс, според когото причина за катастрофата е това, че шофьорът е бил пиян.