/ Деляна Бобева
Любовно-странен некролог се появи в близост до един от казанлъшките православни храмове.
 
Некрологът, който е поставен на стълб до оградата на храма, има повече от странно послание. Траурното съобщение уведомява, че на 31 януари е починала 6-годишната Ревност Бездовериева Ревностна.
 
Според съобщението опелото на Ревност Бездовериева ще е ден по-късно от 15 часа, в двора на частен имот в село Енина на улица „Онуфрий Хилендарски“.
 
Оставени са и два номера на мобилни телефони, на Център за траурни услуги „Харон“, който е записан като създател на траурното съобщение.
 
Тривиалният вид на странния иначе като текст некролог е незабележим за мнозина. За притежателите на „набито око“ това е категоричен пример на послание на избягал от патологична ревност човек.
 
Скептици разчитат в некролога любовна шега за изминалия Свети Валентин.
 
Любителите на конспиративните теории съзряха в некролога кодирано послание. Мотивът им е, че в центъра на казанлъшкото село Енина има паметник на Онуфрий Хилендарски, а самият монах от Хилендарския манастир, със светско име Богдан Минков, е първият народен будител от Казанлъшко.
 
Каквито и да са били подбудите на разпространителя на този некролог, е сигурно, че той е дело на много разочарован и с черно чувство за хумор човек.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук