/ iStock/Getty Images
Лятото е време за релаксация, за срещи с приятели и за наслаждаване на слънцето. И няма по-добър начин да се насладите на топлите летни дни отколкото с вкусни и освежаващи коктейли. 

Аперол шприц е идеалният избор за летните дни - лек, освежаващ и с нежен плодов вкус. Дайкири е класическият кубински коктейл, който съчетава ром, лимонов сок и захар, но може да бъде преобразуван напълно чрез малко ягоди. Мохито с диня е нестандартен вариант на класическия коктейл, който ще ви изненада със своя вкус и аромат.

Дайте си заслужената почивка и се насладете на тези вкусни летни напитки! 
Рецепта за Аперол шприц:
- 90 мл Аперол
- 60 мл просеко
- сода
- портокалови резенчета за декорация

Напълнете чаша с лед. Добавете Аперол и просеко, след което долейте сода до ръба на чашата. Разбъркайте добре и украсете с портокалови филийки. Готово!   Рецепта за Дайкири:
- 60 мл ром
- 30 мл свеж лимонов сок
- 15 мл захарен сироп с вкус на ягода
- ягоди

Напълнете шейкър с лед и добавете ром, лимонов сок и захарен сироп. Разклатете добре и прецедете в чаша. Гарнирайте с малини за вкус и декорация. Готово!
  Рецепта за Мохито с диня:
- 60 мл ром
- 30 мл свеж лимонов сок
- 15 мл захарен сироп
- няколко парченца диня
- няколко стръка мента

Нарежете динята на кубчета и сложете в чаша. Добавете мента и разбийте добре. Добавете ром, лимонов сок и захарен сироп. Добавете лед и разбъркайте. Гарнирайте с мента и кубчета диня. Готово! 
Не се колебайте да се отпуснете и да си приготвите някой от тези вкусни коктейли, за да се насладите на лятото в пълния му блясък!