"Красавицата и Звяра" се оказа по-голям хит, отколкото се очакваше

Продукцията на "Дисни" "Красавицата и Звяра" се оказа още по-голям хит в боксофиса на Северна Америка, отколкото се очакваше първоначално, съобщават "Асошиейтед прес" и БТА.

Окончателните резултати прибавиха допълнителни около 5 милиона долара приходи, като лентата реализира общо 174,8 милиона долара в седмицата на дебюта си.

Бел, Звяра и Гастон на червения килим в Лондон (СНИМКИ)

С това постижение филмът на Бил Кондън с участието на Ема Уотсън и Дан Стивънс подобрява няколко рекорда. Той е най-големият хит за 2017-а досега, най-добрият дебют за семейна лента и се нареди сред 10-те най-доходоносни премиери в историята на киното.

Специалистите очакват "Красавицата и Звяра " да събере глобални приходи от порядъка на 1 милиард долара. Производствените разходи на лентата възлязоха на около 160 милиона долара.

Игралната версия на приказната история разбива рекорди и у нас. С приходи от 573,307 лева само за три дни, "Красавицата и Звяра" се превърна в най-добрия премиерен уикенд в България на всички времена през месец март.

Красавицата и Звяра
Форум Филм България

Лентата с Ема Уотсън, Люк Еванс и Дан Стивънс беше гледана от 56,724 души само през първия си уикенд по кината. Това я нареди в топ 10 на най-добрите премиерни уикенди на всички времена за България и най-гледана премиера тази година.

Вижте как изглеждат любимите герои от "Красавицата и звяра" в галерията тук

В северноамериканския боксофис след „Красавицата и Звяра се класират "Конг: Островът на черепа" с приходи от 27 милиона долара. Трети е ""Логан: "Върколакът" , реализирал 17 милиона долара. Четвърта и пета са лентите "Get out" и "Колибата", реализирали съответно 13 и 6 милиона долара.

Още не излязъл на екран, филмът предизвика огромен интерес. Вижте повече за "Красавицата и Звяра":

Когато доброто сърце се крие зад страховита външност (ВИДЕО)

Мрак, тъга и носталгия в първия трейлър на „Красавицата и Звяра“ (ВИДЕО)

Още не излязъл на екран, "Красавицата и Звяра" чупи рекорди (ВИДЕО/СНИМКИ)

На премиерата на "Красавицата и Звяра" в Лондон (СНИМКИ)